MELDER SEG UT AV AP: Ordfører i Vågsøy Roger B. Silden. (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
MELDER SEG UT AV AP: Ordfører i Vågsøy Roger B. Silden. (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Ordfører melder seg ut av Ap i sykehus-protest

Arbeiderparti-ordføreren i Vågsøy melder seg ut av partiet i protest mot regjeringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tidligere i uken var flere tusen innbyggere samlet på torget i Måløy i protest mot planene om nedbygging av lokalsykehuset i Nordfjord.

I strid med programmet

Da kommunestyret i Vågsøy var samlet til møte onsdag ettermiddag gikk ordfører Roger B. Silden (Ap) på talerstolen og varslet at han har fått nok av regjeringens håndtering av lokalsykehusene.

– Jeg kan ikke være i et parti som handler i strid med sitt eget program, sine egne velgere og imot folket, sa Silden, som i følge lokalavisa Fjordenes Tidende fikk applaus fra kommunestyret.

Silden er inne i sin tredje periode som ordfører for Arbeiderpartiet.

Stort engasjement

Mandag var ordføreren i Vågsøy i Oslo for å demonstrere mot planene om å endre oppgavefordelingen mellom sykehusene. Samtidig samlet flere tusen mennesker seg på toget i Måløy for å vise hva de mente om nedbygging av lokalsykehuset på Nordfjordeid.

Les også: Sykt stor demonstrasjon

I nabokommunen Selje hvor Arbeiderpartiet ble størst ved forrige valg meldte samtlige tillitsvalgte seg ut av partiet i protest tidligere i høst. Også mangeårig fylkespolitiker Gunvor Sunde fra Gloppen i Nordfjord har varslet at hun melder seg ut av partiet i protest.