Nils Skutle (Foto: Skaug, Thomas Rasmus/SCANPIX)
Nils Skutle (Foto: Skaug, Thomas Rasmus/SCANPIX)

RBK-ledere sier opp

Tre i RBKs lederteam har sluttet i løpet av få uker. - Naturlig avgang, forklarer Nils Skutle.

For to uker siden ble det kjent at leder for organisasjon og personal Trond Alstad slutter på Lerkendal. Nå forlater også IT-sjef Peter Ibsen, mens mediesjef Nils Heldal blir konsulent.

- Vi vil jo beholde flinke folk lengst mulig, men vi spiller med de spillerne vi har, sier Nils Skutle til TV 2 Sporten.

- Du mister sentrale folk, er det tilfeldig?

- Slike ting går i rykk og napp. Jeg tror ikke vi har større avgang enn normalt. Uten at jeg har sjekket tall på det tror jeg ikke vi har mer enn vanlig i arbeidslivet, sier daglig leder Nils Skutle til TV 2 Sporten.

Heldal på halvtid
Klubbens profilerte mediesjef varslet på egen hjemmeside at han fra nyttår blir partner i et større kommunikasjonsfirma, men skal fortsatt jobbe for RBK som utleid konsulent på cirka 50 % basis.

- Jeg tror det er en god løsning, han får mer fokus på de tingene han er best på, sier Skutle om Heldal, som i større grad skal konsentrere seg om mediehåndtering.

- Det mener jeg går bra. Vi har bygd opp et godt fundament og kommunikasjonsplattform, og her er det ikke snakk om noe stoppeklokka. Jeg svarer når dere ringer, sier Nils Heldal til TV 2 Sporten.

Erstattes ikke
Mediesjefen endrer tittel til informasjonssjef, men skal altså løse oppgavene på halve tiden.

-For Rosenborg er løsningen ikke dum. I praksis outsourcer man funksjonen min, noe som blir billigere for klubben. I disse tider er slikt bra, skriver Heldal i sin egen blogg.

Klubben er nå inne i en omfattende budsjett- og planleggingsfase med mål om å spare penger, og de som slutter vil neppe bli direkte erstattet.

- Vi ser på dette nå, men vi klarte oss uten de stillingene du nevner for noen år siden og må se hvordan vi kan klare å fylle funksjonene igjen, sier Nils Skutle.