HISTORISK DOBBELTDEMONSTRASJON: Bildene fra folkehavet i Måløy  blir overført direkte til en storskjerm ved Stortinget i Oslo (innfelt).  (Foto: TV 2)
HISTORISK DOBBELTDEMONSTRASJON: Bildene fra folkehavet i Måløy blir overført direkte til en storskjerm ved Stortinget i Oslo (innfelt). (Foto: TV 2)

Sykt stor demonstrasjon

Demonstranter tar i bruk direktebilder via gigantiske storskjermer i kampen for lokalsykehusene mandag ettermiddag. Noe slikt har aldri før skjedd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For første gang blir en demonstrasjon overført mellom to steder i landet. Bilder fra et folkemøte på torget i Måløy i Sogn og Fjordane blir overført via storskjerm til et folkemøte foran Stortinget i Oslo. Bildene blir også sendt andre veien.

– Dette har aldri skjedd før, det er et spennende påfunn, sier lektor Gisle Hannemyr ved Institutt for informatikk ved Universitetet i Oslo til bt.no.

Les også: Kasper (2) i live på grunn av lokalsykehuset

Odda, Nordfjord, Kongsberg, Lærdal, Kristiansund, Harstad, Mosjøen, Stord. Kravet om å bevare fullverdige lokalsykehus med akuttberedskap og fødetilbud engasjerer demonstranter fra hele landet. Men ikke alle har muligheten til å reise til hovedstaden på kort varsel.

Dermed oppsto ideen om å direkteoverføre bilder av fakkelhavet i Måløy. Der har flere tusen mennesker i ettermiddag samlet seg på torget, melder Fjordenes Tidende.

Les også: Disse fødestedene kan bli nedlagt

Tv2nyhetene.no kommer med mer fra demonstrasjonen.