NRK må kutte og kan vente seg omorganiseringer og kjøp av flere produksjoner fra eksterne selskaper. (Foto: Solum, Stian Lysberg, © SLS)
NRK må kutte og kan vente seg omorganiseringer og kjøp av flere produksjoner fra eksterne selskaper. (Foto: Solum, Stian Lysberg, © SLS)

NRK må kutte: Beholder dramaavdelingen

NRK har avgjort at dramaproduksjonen ikke legges ned som en del av sparetiltakene neste år. Men kanalen vil sette ut en del av sports- og radioproduksjonen.

Prosjektgruppa som utredet innsparingsmuligheter NRK, foreslo blant annet å sette hele dramaproduksjonen ut til eksterne produsenter. Men det satte NRK-sjef Hans-Tore Bjerkaas og resten av ledelsen foten ned for.

Omorganiserer

– Det ville heller ikke gitt oss økonomiske besparelser å sette det ut. Dessuten er dramaproduksjonen normgivende for den generelle kvaliteten i NRK. Vi har også større kontroll på rettighetene til det ferdige produktet når vi produserer det selv, sier kringkastingssjefen.

NRK skal imidlertid omorganisere avdelingen for å «sikre millionbesparelser», skriver de i en pressemelding.

Kjøper ferdige sportsprodukter

I tillegg skal mer av sportsproduksjonen og radioproduksjonen kjøpes eksternt i årene framover. Kanalen skal også kutte i en del interntjenester, blant annet arkivet. Kuttplanene skal ifølge NRK gi 100 millioner kroner mer til innholdsproduksjon i 2012.

– Ikke alle de frigjorte midlene vil brukes eksternt, noe vil også bli brukt på våre egne, interne talenter. Men poenget med fleksibilitet er at dette ikke skal ende opp i nye, faste kostnader, sier Bjerkaas. (©NTB)