Emil Hegle Svendsen. (Foto: JONATHAN NACKSTRAND/Afp)
Emil Hegle Svendsen. (Foto: JONATHAN NACKSTRAND/Afp)

Hegle Svendsen angrer

Emil Hegle Svendsen har bedt Ole Einar Bjørndalen om unnskyldning.

Værnes / Bergen (TV 2 Sporten):

Emil Hegle Svendsen var irritert på Ole Einar Bjørndalen etter søndagens jaktstart i Östersund. Han mente veteranen ikke bidro med å dra i løypen.

– Ja, da ble jeg irritert. Jeg spurte flere ganger om han kunne være med å dra, men fikk ikke svar, sa han.

Skværet opp
Nå har de to skværet opp.

– Å stå og kalle en lagkamerat feig på TV er verken jeg eller han tjent med. Det var dumt av meg, det tar jeg selvkritiikk på. Men vi snakket sammen og skværet opp i går kveld. Vi anser oss som ferdig med den saken, sier Hegle Svendsen til TV 2 Sporten.

Hegle Svendsen skjønner at han gikk over streken med kritikken sin.

– Jeg angrer på at jeg oppførte meg slik. Det skjedde i kampens hete og da er det vanskelig å kontrollere hva man sier. Det var en konkurransesituasjon og da blir det av og til litt gnisninger, sier han.

Lover flere dueller
Etter å ha hørt Bjørndalen forklare seg, så skjønte han at han hadde gått over streken.

- Da jeg hørte forklaringen til Ole Einar at han ikke hadde mer å gi, mens jeg var i god form, så forstår jeg den forklaringen, sier Hegle Svendsen.

Veteranen Frode Andresen har selv irritert seg mye over konkurrenter som ikke vil dra i sporet, men han tror helgens småkrangling kan slå positivt ut.

– Dette forteller mye om hvor forskjellige idrettsutøvere de to er når det gjelder det mentale. Jeg tror dette skaper en dynamikk mellom dem som kan virke til det bedre for laget,

Lærdommen etter helgens konkurranser er at de to nå skal hjelpe hverandre mer i sporet. Men Hegle Svendsen lover flere dueller i løpet av vinteren.

– Det må vi regne med. Det er bare å benke seg foran TV, smiler han.