FUNNET LIVLØS: Gutten (18 mnd.) ble funnet livløs ute på gårdsplassen bak hjemmet sitt onsdag kveld. (Foto: Per Chr. Dyrø / TV 2)
FUNNET LIVLØS: Gutten (18 mnd.) ble funnet livløs ute på gårdsplassen bak hjemmet sitt onsdag kveld. (Foto: Per Chr. Dyrø / TV 2)

Foreldrene til gutt (18 md.) var ikke uaktsomme

Foreldrene til gutten (18 md.) som ble funnet livløs og sterkt nedkjølt utenfor sitt hjem i Stordal onsdag har ikke vært uaktsomme. Det slår politiet fast.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Foreldrene har ikke opptrådt uaktsomt etter at en halvannet år gammel gutt ble funnet livløs og sterkt nedkjølt utenfor hjemmet sitt i Stordal onsdag ettermiddag.

Det slår politiet fast etter å ha gjennomført vitneavhør av involverte i saken. Politiet startet torsdag undersøkelser i saken.

– Barnet hadde sovet i en grindseng inne på rommet sitt. Da faren mente at sønnen hadde sovet nok, gikk han inn på rommet og fant senga tom. Han ble svært forskrekket, sier lensmann i Ørskog Ivar Holmeide til TV 2.

Oppdaget at sønnen var borte

Faren hadde oppholdt seg i stuen og kjøkkenet sammen med guttens søsken på tre og seks år, mens gutten lå og sov. Da faren oppdaget at sønnen var borte begynte han å lete inne i huset før han gikk ut på gårdsplassen hvor han fant sønnen liggende livløs på bakken. Guttens mor hadde vært og handlet og var på vei hjem da sønnen ble funnet.

Gutten var kun iført klærne han skulle sove i og var derfor svært tynnkledt. Hvordan gutten har tatt seg de 1.5 meterne fra soverommet og ut hoveddøren til huset er uklart. Stedet hvor gutten ble funnet er avskjermet og det er derfor ikke innsyn fra verken naboer eller kjøkkenet og stuen i huset hvor faren oppholdt seg.

– Vi har ingen formening om hvorfor gutten ble liggende ute på gårdsplassen eller hvordan barnet klarte å komme seg ut helt tynnkledt. Det er uinteressant for vår del. Det er ikke noe som tyder på omsorgssvikt av en art som har betydning for politiet, sier Holmeide til TV 2.

Det er svært kaldt i Stordal onsdag ettermiddag med temperaturer ned mot 10 minusgrader.

Fløyet til Trondheim

AMK-sentralen ved Helse Sunnmøre fikk inn den første meldingen klokken 16.03 onsdag ettermiddag.

Personell fra hjemmesykepleien i bygda fikk beskjed og kom til boligen etter rundt fem minutter senere. Etter hvert kom også et ambulansehelikopter fra Ålesund med lege om bord.

Gutten som var livløs da han ble funnet, ble tatt inn på badet i boligen hvor han fikk hjerte- og lungeredning.

20 minutter senere hadde gutten både pust og puls og ble fløyet med ambulansehelikopter direkte til St. Olavs Hospital i Trondheim hvor han fortsatt får intensivbehandling.

Fredag ettermiddag betegnes skadene fortsatt som meget alvorlige, men tilstanden er stabil.

Aldri vært mistanke mot foreldrene

Lensmann i Ørskog, Ivar Holmeide, opplyser at de har avhørt nære slektninger av gutten som kom til stedet etter kort tid. på bakgrunn av disse forklaringen føler politiet seg sikre på at ingen kan klandres for den tragiske hendelsen.

– Det har aldri vært etterforskning rettet mot foreldrene, men vi opprettet en undersøkelsessak. Målet vårt er å få alle fakta på bordet.

Holmeide sier at det fortsatt gjenstår noen avhør av foreldrene til gutten og helsepersonellet som var på stedet, men at alt tyder på at saken blir avsluttet og henlagt over helgen.

Se intervju med vakthavende lege William Indrevåg som var med å behandle gutten onsdag:

476476