Sykkelekspert, Johan Kaggestad, tror Hushovd får en fin vår i sitt nye lag Garmin Cervelo. (Foto: TV 2/)
Sykkelekspert, Johan Kaggestad, tror Hushovd får en fin vår i sitt nye lag Garmin Cervelo. (Foto: TV 2/)

Kaggestad: - Thor og Farrar kan fordele presset

TV 2's sykkelekspert Johan Kaggestad frykter ikke den interne konkurransen med Tyler Farrar.

Tidligere i dag ble rittlisten til Hushovds nye lag Garmin-Cervelo presentert.

Hushovd må i år konkurrere med Garmin-Cervelos andre spurtkanon Tyler Farrar, men Kaggestad tror likevel det er en fordel for den nybakte verdensmesteren å sykle på lag med amerikaneren.

- Du kan si at rittlisten er ingen sensasjon, men det ser ut til at der er gode glipper til å få trent og forberedt seg godt, sier Johan Kaggestad til TV 2 Sporten.

- Det at Thor sikkert kommer til å sykle sammen med Farrar gjør at de kan fordele presset mellom seg. De vil nok kjøre for den rytteren som har best bein, men for Thor er det best for å bli kjørt for i Paris Roubaix og Flanderen rundt.

-Thor størst sjanse på den grønne trøya

Om alt går etter planen deltar Hushovd i sin 10. Tour de France sommeren 2011, og Kaggestad tror at om alt går etter planen er den grønne trøya innen rekkevidde for "oksen fra Grimstad".

- I duellen mellom Thor Hushovd og Tyler Farrar har Thor størst sjans på grønne trøya. Både fordi at han tåler et tøft ritt best, og fordi det nå blir det flere innlagte spurter, så det vil bli vesentlig større slitasje for rytterne, avslutter Kaggestad.