Thor Hushovd (Foto: ALESSANDRO GAROFALO/Reuters)
Thor Hushovd (Foto: ALESSANDRO GAROFALO/Reuters)

Mads Kaggestad: - Dette er et kjempeprogram for Hushovd

Se hvilke ritt Thor Hushovd skal delta i første halvdel av 2011.

Thor Hushovd er på samling med Garmin-Cervélo, og har der satt opp planene for første halvdel av neste sesong.

Den ser slik ut:

15-20.februar Tour de Oman
26.februar Omloop Het Nieuwsblad
9-15. Mars Tirreno - Adriatico
19.mars Milano - Sanremo

- Dette ser veldig fornuftig ut. Tour de Oman blir ren trening for å legge grunnlaget for en toppform i klassikerne. Hushovd vant jo her i fjor, sier TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad.

26.mars E3 Harelbeke
3.april Tour of Flandern
6.april Schelderprijs
10.april Paris - Roubaix

- Harelbeke er et slags mini-Flandern rundt. Der bør han være med i tet, for Harelbeke er en god indikasjon på hvem som er bra i Flandern rundt, sier Kaggestad.

- Jeg håper Schelderpreis blir en bra oppkjøring til Paris - Roubaix. Dersom han ikke tar seg for mye ut, så kan det være greit. Jeg tipper at han ikke tenker resultat der, og istedet kjører som opptrekker for Tylar Farrar.


15-22.mai California rundt
11-19.juni Sveits rundt
26.juni NM fellesstart
2-24.juli Tour de France

- I California kommer han til å kjøre med veldig lave skuldre. Det blir veldig morsomt for ham, med en stadig voksende interesse i USA. Det er naturlig for Garmin-Cervélo å kjøre her siden de delvis er et amerikansk lag. Jeg regner med Thor ikke vil være i toppform her, men kanskje kjøre i en rolle for Farrar. Siden han er amerikansk vil det nok være mer prestisje her for ham, tror Kaggestad.

- Så får vi håpe han slipper å kjøre Sveits rundt med kragebeinsbrudd som i år. Samtidig så gjorde det at han sparte mye krefter. Målet her må være å komme ut av rittet uten sykdom eller skader. Her må han vise at formen er på vei opp, men ikke være i toppform.

- Dersom alt går bra, regner jeg med Hushovd kommer til 1. etappe i Tour de France i strålende form. Siden han kjører i VM-trøya kommer han til å bli mottatt av enorm ekstase i Frankrike. Jeg tipper han vil ose av selvtillit når Tour de France starter.

Tre formtopper
Kaggestad synes rittplanene ser svært fornuftige ut - og at det tyder på at både Hushovd og laget har vært flinke til å detaljplanlegge sesongen.

- Det er et kjempeprogram. Dersom han slipper sykdom og skader, så vil dette være meget bra. Det viser bare at Hushovd blir mer og mer rutinert. I tillegg blir han sterkere for hvert eneste år, og da er det lettere å kontrollere formen.

- Jeg regner med de legger inn tre formtopper. En til klassikerne, så til Tour de France og en siste slik at han kan kjempe om nytt VM-gull, avslutter Kaggestad.