Mot streik på Rockefeller

De ansatte på Rockefeller brøt tarifforhandlingene med arbeidsgiverne onsdag kveld. Dermed blir det trolig streik fra 8. desember på en av Oslos største konsertscener.

Partene forhandlet seks timer på overtid, men kom ikke fram til noen tariffavtale, skriver Fellesforbundets fagblad Magasinett.org.

Rundt 50 ansatte forbereder seg derfor på streik fra 8. desember. De ansatte kjemper for høyere minstelønn og bedre rettigheter. Eierselskapet, Auditorium AS, vil ikke gi de ansatte tariffavtale tilsvarende serveringssteder, fordi de mener at Rockefeller først og fremst er et konsertsted.

Sosialistisk Venstreparti, som i flere år har hatt sine valgvaker på Rockefeller, har varslet at de vil avslutte samarbeidet hvis de ansatte ikke får en tariffavtale.

Det er foreløpig uklart hvilke konsekvenser streiken vil få for konsertdriften. Fra 8. desember står blant andre Nils Petter Molvær, Helloween og Valentourettes på plakaten.

Konserthuset rommer også klubben John Dee. Streiken vil foreløpig ikke ramme konsertstedet Sentrum Scene, som er et datterselskap til Auditorium AS, skriver Magasinett. (©NTB)