Nyhetskanalen Thomas Henschien (Foto: Håvard Solem)
Nyhetskanalen Thomas Henschien (Foto: Håvard Solem)

Thomas Henschien slutter i TV 2

Etter 13 år i TV 2 slutter tidligere nyhetsanker og sjefen for Nyhetskanalen.

– Dette er ingen hasteavgjørelse, men resultatet av en lang mental prosess for min del, som har aksellerert etter en tøff tid gjennom nedbemanning og vanskelige valg både som leder og kollega, sier Henschien til tv2nyhetene.no.

– Nyhetskanalen merker konsekvensene av kuttprosessen, og jeg har min del av ansvaret for de grep som er tatt, sier Henschien.

Startet opp Nyhetskanalen

Han begynte i TV 2 januar i 1998 som reporter. Ikke lenge etterpå ble han nyhetsanker på morgennyhetene, og for nyhetene på TV Norge da TV 2 produserte nyheter for kanalen.

Henschien har også vært programleder på kveldssendingene på TV 2. Våren 2006 ble han prosjektleder og redaksjonssjef for TV 2 Nyhetskanalen. Når han takker av, er han ute etter oppgaver utenfor TV 2-huset.

– Dette er en lang prosess som jeg står for i forhold til min egen vurdering av hva som er riktig for meg som leder og kollega. De siste årene har jeg nedlagt et stort arbeid i Nyhetskanalen. Det er på tide å se utenfor huset, sier han.

– Ville ha ham i en annen jobb

Nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther sier han helst ville ha Henschien i en annen stilling i TV 2 Nyhetene.

– Thomas har gjort en stor, lojal og krevende jobb med byggingen av Nyhetskanalen siden sommeren 2006. I tillegg ble han pålagt en enda mer krevende jobb under prosessen med kuttene, sier Årsæther.

– Jeg vil understreke at jeg har villet ha med Thomas videre i en annen sentral stilling i nyhetene, men han har selv ønsket å slutte i TV 2. Jeg vil takke ham for den ærlige innsatsen han har lagt ned for oss og synes det er et tap for TV 2 at han ikke lenger skal være vår kollega, sier redaktøren.

Silje Hovland overtar som leder for Nyhetskanalen. Hun kommer fra jobb som vaktsjef både i Nyhetskanalen og hovedsendingene til TV 2 Nyhetene.