UTEN BELTE: Statsministeren twitret bilde av seg selv og en ipad i baksetet på en bil morges.  (Foto: http://twitpic.com/photos/jensstoltenberg)
UTEN BELTE: Statsministeren twitret bilde av seg selv og en ipad i baksetet på en bil morges. (Foto: http://twitpic.com/photos/jensstoltenberg)

Her kjører Stoltenberg uten bilbelte

Statsminister Jens Stoltenberg glemte bilbelte på vei for å møte politiet. Statssekretær Torbjørn Giæver Eriksens reaksjon:– Å?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag morgen la statsminister Jens Stoltenberg ut et bilde via sin Twitter-profil. Bildet viser statsministeren selv i bilen med en ny iPad på fanget.

På bildet sitter Stoltenberg i baksetet på en bil som beveger seg. Men statsministeren har ikke på seg bilbelte.

Statssekretær: – Å?

Statsministeren meldte noen minutter senere på Twitter at han var på vei til Manglerud politistasjon. Der skal statsministeren legge frem en handlingsplan mot voldelig ekstremisme.

– Å? Dette må jeg sjekke når jeg kommer på jobb, sier statssekretær Torbjørn Giæver Eriksen da han får høre om statsministerens manglende bilbeltebruk fra tv2nyhetene.no.

– Ikke noe særlig

– Det er ikke noe særlig. Vi stresser veldig med at voksne og foreldre er rollemodeller og hvor utrolig viktig bruk av bilbelte er. Det bør være helt naturlig å bruke bilbelte, også for statsministeren, sier direktør i Trygg Trafikk Kari Sandberg, og legger til:

– Stoltenberg har en viktig jobb fordi han er statsminister. Derfor er han også en viktig rollemodell. Det bør være like naturlig for han å bruke bilbelte som å betale på trikken.

– Beklager

Etter å ha å ha sett på bildene konstaterer statssekretær Torbjørn Giæver Eriksen at Stoltenberg har kjørt uten bilbelte.

– Dette er åpenbart en glipp. Stoltenberg bruker vanligvis alltid bilbelte, og her har han ikke gjort det. Det beklager vi, sier han til tv2nyhetene.no

Kan få bot

Fra 1. juli 2009 økte gebyret for å kjøre uten bilbelte, fra 750 til 1500 kroner.

Stoltenbergs regjeringskollega, Liv Signe Navarsete som har vært samferdselsminister, har tidligere uttalt at bruk av bilbelte reduserer risikoen for å dø i en trafikkulykke med 50 prosent