Jakten friere raser
Jakten friere raser

Jakten-friere raser mot Jostein Sundby

– Jeg synes det var veldig stygt gjort av Jostein, sier Gry Kristoffersen.

Det har angivelig vært en del turbulens på gården til blåbærbonden Jostein Sundby under årets sesong av «Jakten på kjærligheten».

Sundby uttalte til Se og Hør at han var redd for at frierene Mari Edvardsen og Gry Kristoffersen skulle fly i tottene på hverandre, og det skapte oppstyr og frustrasjon mellom bonden og jentene.

– Jeg følte behov for å skille de to frierne, og dermed unngikk vi det som kunne blitt en skikkelig krangel, sa han til bladet.

– De andre rottet seg litt sammen mot Mari

Til «God kveld Norge» har bonden sagt at han ikke fikk sove under gårdsuka og at han lå mye våken og var lei seg.

– Mari er den mest utadvente av frierne. Og så rottet de andre seg litt sammen. Hun er ganske sterk, og hun synes og høres. De andre jentene så på Mari som litt skummel, tror jeg. Det var ikke bare Mari sin feil, kanskje var det for at jeg ga noen signaler også. Kanskje de rett og slett brydde seg om meg også, sier Jostein.

Mari og Gry, derimot, hevder at det som kunne se ut som krangling, egentlig bare var humor og sarkasme.

– Det var veldig stygt gjort

Nå raser de mot Josteins uttalelser i ukebladet og at han valgte å gå ut med det i media.

– Jeg synes det var veldig stygt gjort av Jostein. Vi advarte han jo. Vi har snakket med han både Mari og jeg. Vi sa at han ikke skulle gå til pressen med det, for det er ikke sant! Det er ikke et snev av sannhet. Da må han ha misforstått, for det er helt totalt feil, sier Gry Kristoffersen til «God Kveld Norge».

– Jostein er den eneste som kunne avkrefte, så hvorfor gjorde han ikke det? undrer Mari Edvardsen.

Skuffet over blåbærbonden

Kristoffersen og Edvardsen er skuffet over Sundbys håndtering av saken.

– Han valgte å gjøre det, og det er klart det skuffer oss. Vi har på en måte ofret mye for han og TV-programmet i det hele tatt, og så skal vi få denne her midt i fleisen så langt fra sannheten det kan komme. Det er ikke noe all right, fortsetter Gry.

De to hevder at de hadde en humoristisk tone sammen, og ingen hensikt om å såre hverandre.

– Jeg sa at jeg aldri har sagt et vondt ord til Mari som var ment for å såre henne. Fra dag en så kalte jeg Mari blondie, og hun har også hatt navn på meg. Vi har hatt denne tonen, så jeg skjønner ikke helt hva Jostein tenker på. Da må det ha vært den episdoen på vennefesten, men det var bare fleip. Da kjenner han ikke oss godt etter så mange dager, sier Gry.

Avgjørelsen faller mandag

I forrige episode av «Jakten på kjærligheten» så vi at Mari og Jostein var i Amsterdam på tur.

De to hygget seg stort, og Jostein kjøpte et diamantsmykke til Mari. De to kysset også flere ganger under episoden, og koste seg og lo sammen.

TV-episoden der Jostein og frierne er uenige om hva som skjedde, hendte før Mari og Jostein var på tur, og om de to har lagt stridighetene bak seg og har blitt et par får du vite på mandag i den siste episoden av «Jakten på kjærligheten».

Likte ikke presse-oppslag

Frierene mener Jostein burde tatt opp saken med dem før han gikk til pressen med det.

– Han kunne heller spurt om det var tilfelle at Mari og jeg var uvenner hvis han trodde det i stedet for å tolke noe som er helt feil. Han burde være såpass voksen at han kunne spurt Mari og meg om vi var uvenner, sier Gry.

– Jeg skjønner ikke hvorfor. Han kan ikke ha tatt det fra noen steder. Hvis det ikke bare er for å få oppmerksomhet i media, jeg skjønner ikke. Jeg har prøvd å tenke og jeg har også spurt han, men jeg får ikke noe klart svar. Det eneste han sier er at det var slik han oppfattet det.

– Lei meg for at det kom ut

Noe klart svar kan ikke Jostein gi da «God Kveld Norge» kontakter han heller:

– Denne saken er lagt død nå. Det er ikke dette som er årsaken til at ting endte som det gjorde, sier Jostein.

Les også: Nå ber Jostein om unnskyldning

Hvorfor gikk du til pressen med dette?

Jeg var sliten og utkjørt, og hadde det tøft i forbindelse med utvelgelsen, også fikk jeg god hjelp av pressen til å vri og vende på det som ble sagt, sier han.

Angrer du?

Nå er jeg lei meg for at det kom ut, sier han.