Heidi Løke (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)
Heidi Løke (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)

Heidi Løke på vei bort fra Larvik

Heidi Løke får ikke doblet lønnen i Larvik og kontraktsforhandlingene er gått i stå.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Det har vært en dialog om kontrakt, men er ikke blitt enige og har avsluttet forhandlingene nå, sier Frank Løke til TV 2 Sporten.

Han har bistått sin søster i diskusjonene med Larvik. Løkes kontrakt går ut etter sesongen.

- Jeg har ingen kommentar til forhandlingene. de tar Frank seg av. Nå vil jeg fokusere på landslaget og jobben jeg skal gjøre i EM. Det tro jeg skal gå fint, sier Heidi Løke til TV 2 Sporten.

Etter det NTB erfarer har 27-åringen et meget lukrativt tilbud på bordet fra Györ i Ungarn, noe som også stemmer med TV 2 Sportens kilder. Der spiller nå Katrine Lunde Haraldsen.

- Det kan være avtalen med den nye klubben blir underskrevet før EM, men det er ikke avklart. Vi går ut med dette slik at Heidi skal kunne konsentrere seg om EM og spillet der, sier Frank Løke til NTB.

Larvik-treneren: – Blir umulig å erstatte Løke

Strandet på lønn
Hedi Løke, som er kjæreste med Larvik-trener Karl Erik Bøhn, har spilt fenomenalt for Larvik lenge. Nylig scoret hun 14 mål på 14 forsøk under en turnering med landslaget. Hun har tidligere spilt for Gjerpen og Aalborg.

- Er bruddet kommet på grunn av lønn eller andre forhold?

- Lønn er en av tingene.

- Har det med et visst forhold å gjøre?

- Det vil jeg ikke kommentere, sier Frank Løke til TV 2 Sporten.

Krever dobling av lønnen
Sportslig leder i Larvik, Ole Gustav Gjekstad, sier til TV 2 Sporten at forhandlingsbruddet ikke skyldes Løkes forhold til treneren, men at de ikke klarer å matche strekspillerens lønnskrav.

- For å klare det ville vi måttet øke lønnsbudsjettet og endret andre kontrakter i klubben. Det kan vi ikke, sier Gjekstad, som forteller at klubben har startet jakten på en erstatter for Løke.

- Hvor langt står dere fra hverandre?

- Omtrent 60 prosent, svarer Gjektstad.

Løke er tilbudt topplønn i Larvik, noe som er høyere enn hva hun har i dag - men kravet hennes er 60 prosent mer enn hva som tilbys.

(©NTB/TV 2 Sporten)