VIL FORTSETTE: Etter det TV 2 erfarer har Kristin Halvorsen bestemt seg for å gå på en ny periode som partileder.  (Foto: Håkon Mosvold Larsen)
VIL FORTSETTE: Etter det TV 2 erfarer har Kristin Halvorsen bestemt seg for å gå på en ny periode som partileder. (Foto: Håkon Mosvold Larsen)

SV minst av stortingspartiene i ny måling

Oppslutningen om partiet har ikke vært lavere siden 1980.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På Synovates partibarometer for Dagbladet i november ligger SV 2,1 prosentpoeng under valgresultatet fra 2009 med en oppslutning på 4,1 prosent. Det er en tilbakegang på 0,9 prosentpoeng fra oktober.

Dårligste siden 1980

Både Venstre, Kristelig Folkeparti og Senterpartiet er nå større enn SV. Partiet har ikke hatt lavere oppslutning siden mars 1980, viser Synovates historiske data ifølge Dagbladet.

Les bloggen: Sosialistisk Velgerflukt

– Hvis meningsmålingene fortsetter slik, ned mot sperregrensa, vil de begynne å lete etter en exitstrategi. De har ikke rygg til å sitte tre år til i regjering med slike målinger, sier administrende direktør i PR-byrået Burston Marsteller Sigurd Grytten til Dagbladet.

Arbeiderpartiet er største parti i målingen med en oppslutning på 31,2 prosent, ned 0,9 prosentpoeng fra oktober. Senterpartiet får på sin side en oppslutning på 4,6 prosent, opp 0,2 prosentpoeng.

De tre rødgrønne partiene ville fått 70 av i alt 169 mandater i Stortinget og dermed mistet flertallet om valgresultatet ble som i målingen.

Opp for KrF

Høyre får en oppslutning på 24,4 prosent (-1,1) i partibarometeret, mens Frp får 22,6 prosent (+0,9) og Venstre 4,3 prosent (-0,5). KrF går fram med hele 2,3 prosentpoeng i målingen og får en oppslutning på 6,2 prosent.

– I den grad KrFs oppslutning øker som en følge av at jeg sier nei til gjenvalg, så er det helt greit for meg sier en lattermild KrF-leder Dagfinn Høybråten til avisa.

Høyre og Fremskrittspartiet ville fått 82 mandater og dermed manglet tre for å sikre det blåblå flertallet.

Sjekk alle tallene og gjennomsnittet i Partibarometeret.

(©TV 2/NTB)