I HARDT VÆR: Magnus Stangeland beskyldes for innsidehandel. Her sammen med Anders Talleraas i retten. (Foto: Roald, Berit/Scanpix)
I HARDT VÆR: Magnus Stangeland beskyldes for innsidehandel. Her sammen med Anders Talleraas i retten. (Foto: Roald, Berit/Scanpix)

Ber om fengsel for Talleraas og Stangeland

Aktor krevde torsdag et halvt års fengsel for Anders Talleraas, og 60 dager fengsel for Magnus Stangeland i saken om pensjonsjuks.

Økokrim holdt torsdag sin sluttprosedyre i rettssaken om stortingspensjonene i Oslo tingrett.

– Millioner i urettmessig utbetalt pensjon

Stangeland og Talleraas er tiltalt for å ha fått utbetalt til sammen over 3,2 millioner kroner uberettiget i pensjon fra Stortinget. Økokrim mener dette er grovt bedrageri, selv om det skal ha skjedd uaktsomt.

Ifølge tiltalen fikk Magnus Stangeland 536.000 kroner urettmessig utbetalt i pensjon over en periode på rundt halvannet år fram til mars 2006. Stangeland selv benekter at han på noen måte har gjort noe straffbart, og sier han fikk opplyst på Stortinget at han hadde rett på pengene.

LES OGSÅ: Stangeland: – Vi er gjort til syndebukker

Dom ventes før jul

Heller ikke Talleraas mener han gjorde noe ulovlig da han i løpet av en drøy sjuårsperiode skal ha fått urettmessig utbetalt snaut 2,7 millioner kroner.

I rettssaken som har pågått i tre uker, har blant annet fire tidligere statsministre vitnet. Dom i saken er ventet en gang før jul.

LES OGSÅ: Pensjonssaken: – Talleraas hadde hundretusenvis i «usikre inntekter»