John Anders Bjørkøy (Foto: Olsen, Linn Cathrin/SCANPIX)
John Anders Bjørkøy (Foto: Olsen, Linn Cathrin/SCANPIX)
John Anders Bjørkøy er ferdig i Odd Grenland. (Foto: Olsen, Linn Cathrin/SCANPIX)
John Anders Bjørkøy er ferdig i Odd Grenland. (Foto: Olsen, Linn Cathrin/SCANPIX)

Bjørkøy mistet Odd-lønn - føler seg lurt

Den langtidsskadde spilleren mener Odd har skjult agenda og har engasjert advokat.

John Anders Bjørkøy pådro seg en hodeskade som Odd-spiller da han ble stygt taklet av Fredrikstad-spiller Abgar Barsom 19. oktober i fjor.

Se Barsoms «hockeytakling» fra kampen i fjor øverst!

Etter ett år som sykemeldt står 31-åringen nå uten inntekt fra hverken klubben, NAV eller forsikringsselskapet. Derfor har Bjørkøy hyret inn advokat Terje Scavenius for å få en løsning på pengeproblemet.

– Jeg skal jobbe med å sy sammen en økonomisk pakke for Bjørkøy som er like god som den han hadde tidligere. I den settingen kan det være berettiget å rette krav mot både forsikringsselskapet, NAV og Odd Grenland, sier advokaten til Dagbladet.no.

Er i dialog med Odd
Tidligere i høst fikk Bjørkøy et tilbakefall etter at han forsøkte seg på trening med resten av Odd-laget. Etter at han passerte et år som sykemeldt stanset lønnsutbetalingene fra klubben, noe som er normalt for vanlig arbeidstakere. Men Scavenius sier at ikke nødvendigvis de samme betingelsene gjelder for fotballspillere.

– De har andre og midlertidige kontrakter, som er basert på andre forutsetninger. Så det kan være en vurdering i forhold til rettighetsbildet rundt Bjørkøy, sier advokaten, som også opplyser at han og Bjørkøy er i dialog med både Odd Grenlands advokat og forsikringsselskapet.

Ifølge Dagbladet skal Bjørkøy føle seg lurt av Odd Grenland. Klubben skal ha sagt at spilleren ikke trengte å søke om arbeidsavklaringspenger hos NAV, noe han heller ikke hadde gjort da Odd stanset lønnsutbetalingene.

– Saksbehandlingen er minst åtte uker, men først fire dager før sykepengeåret gikk ut fikk han vite at Odd likevel ikke ville stå ved sine forpliktelser videre. Den helomvendingen kan tyde på at klubben har hatt en skjult agenda, sier Scavenius til Dagbladet.

Odd Grenland-direktør Hans Erik Utne er uenig.

– Vi har ingen skjult agenda på noen måte, sier han

– Systemet er fulgt
Han får støtte av Odd Grenlands advokat Sveinung Sauar, som bekrefter at Bjørkøy på dette tidspunktet ikke mottar lønn fra klubben.

– Systemet er fulgt opp slik systemet er laget. Vanlig sykemeldingsperiode er 12 måneder. Etter den tid er det forsikringsordningen som dekker bortfall av lønn. Det er ikke noen tvist her, sier han.

Ola Stamnes, Odds lege, synes Bjørkøys tilbakefall er synd.

– Han ble kanskje presset litt vel mye i september/oktober, vi prøvde å få ham gjennom to, tre treninger i uka. Det ble for mye aktivitet og for mange relasjoner å forholde seg til. Med 25 mann på trening ble det litt slitsomt, han fikk hodepine og ble litt utilpass, sier Stamnes.