Nakenscanner USA (Foto: Reuters)
Nakenscanner USA (Foto: Reuters)

Amerikanere protesterer mot nakenskanning

Flytrafikken i USA denne thanksgiving-helgen kan bli lammet av amerikanere som protesterer mot svært nærgående skanning i sikkerhetskontrollen.

Slutten av denne uken er normalt den travleste i året i USA hva flytrafikk angår. Millioner av amerikanere farter til familie og slektninger for å feire Thanksgiving, en høytid som for mange i USA er viktigere enn jula.

På landets flyplasser er derfor køene denne uken lengre enn normalt, og i år kan det bli virkelig ille.

Organisasjonen som kaller seg National Opt Out Day, oppfordrer alle reisende til å boikotte den kontroversielle skanningen i sikkerhetskontrollen. En ny type skannemaskin er under utrulling, og ifølge kritikerne er teknologien så sofistikert at man blir avkledd når man går igjennom den.

SE OGSÅ: Denne trusa kan beskytte de sjenerte på flyplasser

optoutday.com skriver initiativtakerne at 24. november er dagen hvor «vanlige amerikanere skal kreve sine rettigheter og frihet og protestere mot myndighetenes ønske om å kle oss nakne».

Med loven i hånd kan reisende i USA velge å få en «pat-down», en manuell kroppssjekk, istedenfor å gå gjennom skanningen, og det er det National Opt Out Day håper folk vil velge.

LES OGSÅ: Kvinne puppemobbes etter nakenskanning

(©NTB)