BLE SKUTT: David Toskas nære venn Imran Saber ble skutt på Jordal i Oslo søndag kveld. Politiet jobbet søndag kveld med sikring av spor rundt bilen det ble løsnet skudd mot. Bilen stod parkert på en parkeringsplass ved fotballbanen på Jordal.  (Foto: Montasje)
BLE SKUTT: David Toskas nære venn Imran Saber ble skutt på Jordal i Oslo søndag kveld. Politiet jobbet søndag kveld med sikring av spor rundt bilen det ble løsnet skudd mot. Bilen stod parkert på en parkeringsplass ved fotballbanen på Jordal. (Foto: Montasje)

Mann pågrepet etter skytingen på Jordal

En mann ble onsdag morgen pågrepet, mistenkt for medvirkning til drapsforsøket på Imran Saber.

Mannen ble pågrepet i 8-tiden onsdag i et annet politidistrikt, opplyste politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved vold- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt under en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

– Vi har grunn til å tro at flere personer medvirket til drapsforsøket, sier Rohde, som la til at den pågrepne er svært godt kjent av politiet.

Vedkommende tilhører et tungt kriminelt miljø i hovedstaden, og han er fraktet til Oslo for avhør.

Sju skudd

32-år gamle Imran Saber ble skutt på Jordal i Oslo søndag. Han ble truffet av sju skudd og ligger på Ullevål universitetssykehus.

Tirsdag kveld sa Sabers advokat Øystein Storrvik at Saber ikke hadde på seg skuddsikker vest, slik det først ble meldt. Mye tyder dermed på at Imran Saber ble lurt i en dødsfelle av noen han stolte på.

LES OGSÅ: – «Skrue» hadde ikke skuddsikker vest

Øyenvitner på stedet fortalte TV 2 søndag kveld at 32 åringen kom kjørende inn på en parkeringsplass på Jordal i en hvit Mercedes E-klasse da en person i kjeledress fyrte av skudd mot bilen.

Ifølge øyenvitnene virket det som gjerningsmannen ventet på Saber.

«Skrue»

Imran Saber er kjent som David Toskas «høyre hånd», «finansministeren», eller bare «Skrue». Han har i mange år gjort sitt beste for å ikke komme i medias søkelys, men for politiet er han et velkjent fjes.

– Han er multikriminell og han er en sentral aktør i flere tunge kriminelle miljøer i Oslo, sa politiinspektør Hanne Kristin Rohde ved Oslo politidistrikt på en pressekonferanse mandag.

BAKGRUNN: Dette er Imran Saber

Hjalp politiet i Munch-saken

Saber har fått mange fiender i kjølevannet av store straffesaker som blant annet Wonderboy-saken, hvor nesten ett tonn hasj ble smuglet til Norge.

Saber skal også ha hatt en nøkkelrolle i Munch-saken. De verdenskjente maleriene «Skrik» og «Madonna» ble stjålet fra Munch-museet i Oslo 22. august 2004. Saber skal ha vært den som oppbevarte bildene, og leverte de tilbake til politietmot en dusør på 4 millioner kroner.

Uenighet om fordeling av Munch-dusøren er et av de sporene politiet nå sjekker ut i jakten på et motiv.

Imran Saber vil ikke fortelle politiet hvem han skulle møte på Jordal mandag kveld. Politiet fryktere at det er duket for et hevnoppgjør den dagen Imran Saber blir skrevet ut fra sykehuset.

(TV 2/NTB)