Til Tabloid kommer treningsekspertene for å snakke om hva som skjer når idrettsutøverne blir overtrente.

Petter Northug er gått på en skikkelig smell. Det kan ta tid før han er tilbake med startnummer på. Hvordan er det mulig og hva skjer når en toppidrettsutøver blir overtrent, spør Tabloid tirsdag kveld.

Vanskelig balansegang

Til programleder Ingvild Jensen i Tabloid på TV 2 Nyhetskanalen, kommer tirsdag kveld trener for langrensslandslaget Morten Aa Djupvik.

I tillegg kommer professor Jostein Hallèn ved Norges idrettshøgskole for å snakke om tilfellet Nordthug og den vanskelige balansegangen toppidrettsutøvere utsettes for i sin jakt på topplasseringer og medaljer.

Ifølge langrennslandslagets lege Ola Rønsen har blodprøvene tatt av Petter Northug ikke avdekket noen sykdommer og derfor er det mest nærliggende at han rett og slett er overtrent.

Sliter fortsatt

Tidligere har langrennsutøvere som Marit Bjørgen, Tor Asle Gjerdalen og svenske Per Elofsson gått på en tilsvarende smell. Bjørgen kjempet seg tilbake, Gjerdalen sliter fortsatt halvannet år etter sin «diagnose», mens Elofsson aldri klarte å komme tilbake til sitt tidligere nivå i langrennssporet.

Ekspertene har svært delte meninger om hvor langvarig Northugs konkurransefravær kan bli. Enkelte frykter til og med at VM-deltakelsen i Holmenkollen kan gå fløyten.

– Hvil deg, Northug, er Per Elofssons gode råd.

Se Tabloid på TV2 Nyhetskanalen kl. 18.55 og kl. 20.30