Daniel Nannskog (Foto: Eeg, Jon/SCANPIX)
Daniel Nannskog (Foto: Eeg, Jon/SCANPIX)

Nannskog legger opp og blir trener for Stabæk 2

Daniel Nannskog legger opp og knytter seg til Stabæks trenerteam.

Telenor Arena/Bergen (TV 2 Sporten): Det bekrefter svensken på en pressekonferanse tirsdag.

LES OGSÅ: Her er ti gullkorn fra Daniel Nannskog

- Det er bra at Stabæk tror på meg som trener. Jeg vil legge ned min sjel ned i dette, som jeg har gjort fra dag én her. Jeg er glad for å jobbe videre med det jeg kan bidra med å være trener i klubben.

Nannskog skal i løpet av vinteren ta to trenerkurs og får et overordnet ansvar for Stabæks 2. lag i 2. divisjon.

- Ikke uventet
Han blir også trener i junioravdelingen og skal spesielt jobbe med angrepsrelaterte øvelser.

- Det var vel ikke uventet at jeg måtte kaste inn håndkleet. Jeg har kjempet hardt for å komme tilbake i gymmen. Det har vært tunge måneder med kjedelig trening. Men det gikk ikke bedre med beinet. Jeg har fremdeles vondt når jeg går ut av bilen. Jeg merket at nå var det over, sa Nannskog på pressekonferansen.

Og fortsetter:

- Jeg kunne sittet ut kontrakten og regnet penger. Men det står jeg ikke for. Kanskje jeg hadde gjort det i Kina eller noen andre plasser, men ikke i denne klubben med den økonomien som er her nå, sier han.

Gleder seg til trenerjobben
Nå ser Nannskog frem til å prøve seg som trener.

- Det er bra at Stabæk tror på meg som trener. Jeg vil legge ned min sjel i dette, som jeg har gjort fra dag én her. Jeg er glad for å jobbe videre med det jeg kan bidra med å være trener i klubben, mener svensken.

Spesielt ser Nannskog frem til å jobbe med talentene i Stabæk.

- Det er vemodig å tvinges til å slutte å spille fotball. Men jeg ser muligheter og utfordringer ved det å videreutvikle yngre spillere. Jeg vil få dem til å tenke riktig, og med vinnermentalitet, sier han om sin trenergjerning.

Alle i Stabæk har ønsket å ha med Nannskog videre.

- Det har vært et stort ønske fra klubben om å ha Nannskog med videre her som trener. Han har virkelig klubbfølelse, og ble raskt enige om å bli enige med trenerkontrakten, sier Inge André Olsen, som er nyansatt sportslig leder i klubben.

- Vil prate mindre og tenke mer
Nannskog røper at han blir litt mindre frittalende som trener enn som spiller.

- Jeg kommer til å tenke mer på hva jeg sier når jeg blir trener. Ikke skrike som på banen. Jeg tror at jeg har mye å lære som trener, samtidig som spillerne har mye å lære av meg. Jeg vil være ydmyk og krevende i min trenerstil. Det viktigste for meg blir å få inn glede og vinnerinnstinkt, sier han.

Daniel Nannskog (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Eventyrlig karriere
Daniel Nannskog har vært en meget viktig spiller for Stabæk siden han kom til klubben fra kinesisk fotball i 2005.

Totalt har han notert seg for 101 mål på 147 kamper for de blåkledde.

Nannskog ble toppscorer i Adeccoligaen i 2005 med 27 mål. Året etter fulgte han opp med å bli Toppscorer i Tippeligaen med 19 mål. Han ble også toppscorer i 2008 med 16 fulltreffere.

På spørsmål fra TV 2 Sporten om hva som er Nannskogs høydepunkt i sin Stabæk-karriere, kommer svaret raskt og kontant fra svensken.

- Gullet på Brann Stadion. Da Palmi nikket inn seiersmålet og vi sikret gullet. Det var magisk. Det øyeblikket var brutalt ubeskrivelig, gliser Nannskog.