Morten Aa Djupvik (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
Morten Aa Djupvik (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

Landslagstreneren: - Tror ikke Petter er overtrent

- Jeg ser ikke så dramatisk på situasjonen som dagens oppslag i VG kan gi inntrykk av, sier landslagstrener Morten Aa Djupvik.

Norges landslagstrener Morten Aa Djupvik er usikker på om Petter Northug jr. virkelig er overtrent.

- Trening er ikke matematikk, jeg var forberedet på at det kunne gå litt tungt på Beito, men for å være helt ærlig så har jeg de siste dagene klødd meg i hodet og lurt på hva som kan ha skjedd.

- Jeg tror, og mener oppriktig, at Petter ikke er overtrent. Jeg tror at det i forkant av løpene på Beito ble en for stor betalstning - selv for Petter, sier landslagstrener Morten Aa Djupvik.

- Har lurt på hva som har skjedd
- Hva mener du med det?

- Han kuttet jo ned på høydeoppholdet i Val Senales for å delta i farmorens begravelse, rett etterpå var han med på boklansering og så til samling og løp på Beito, poengterer han overfor TV 2 Sporten.

- Har du følt at du som trener har hatt kontroll på treningsbelastningen til Petter Northug jr.?

- Trening er ikke matematikk, jeg var forberedet på at det kunne gå litt tungt på Beito, men for å være helt ærlig så har jeg de siste dagene klødd meg i hodet og lurt på hva som kan ha skjedd. Han hadde jo en fantastisk, jeg vil faktisk si helt rå intervalløkt på Beito onsdagen før løpene der og jeg kan ikke forstå at dette skulle komme så brått. Jeg vet iallfall at belastningen under øktene på høydeoppholdene har vært mindre enn i fjor, forklarer Morten Aa Djupvik.

- Ikke lurt
- Det er nye verdenscupløp i Kuusamo til helgen, Petter Northug jr. er i troppen?

- Det er vel ikke så lurt å stille der nå , konkluderer Djupvik.