Tord Asle Gjerdalen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Tord Asle Gjerdalen (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Northugs treningskamerat: - Han kommer tilbake

Tord Asle Gjerdalen har stor tro på at Petter Northug jr. kommer seg tilbake i toppform.

Norges største skistjerne Petter Northug jr. har fått sesongstarten spolert på grunn av det som kan være et virus eller overtrening. Flere aviser skriver tirsdag at hele sesongen kan bli ødelagt for ski-esset.

Tord Asle Gjerdalen, som fikk mye av æren da Petter Northug vant 50 km fristil i VM i Liberec 2009, tror imidlertid landslagskollegaen kommer seg tilbake i skisporet.

- Vet lite om Northug
- Jeg har ikke så mye innsikt om Northug jr. Jeg vet lite om hva det er som er galt, men jeg er sikker på at han kommer tilbake. Jeg er ikke bekymret, selv om det er leit at han ikke har fått gått i sesongstarten. Jeg har veldig stor tro på at han kommer tilbake, forteller Gjerdalen til TV 2 Sporten.

Gjerdalen opplevde selv å bli svekket på grunn av overtrening.

- Mine erfaringer med det er at kroppen ikke svarer når den tar i mot trening. Alt blir mye tyngre, og jeg trener fremdeles ikke normalt, sier han til TV 2 Sporten.

- Men nå er jeg tilbake og det er kjempemoro å være med gutta på laget og stille i skirenn. Det er dette jeg ønsker å drive med, sier han.

- Ikke mulig å sammenligne
Northugs treningskompis understreker at overtrening rammer individuelt.

- Det blir helt individuelt og det er forskjellige typer for overtrening. Det er ikke mulig å sammenligne meg med om for eksempel Northug opplever overtrening, konstaterer han.