REDDET AV SKUDDSIKKER VEST:  Her blir 32 år gamle Imran Saber 
tatt hånd om av ambulansepersonell etter skytingen på Jordal søndag kveld. En skuddsikker vest reddet trolig livet hans. (Foto: TV 2)
REDDET AV SKUDDSIKKER VEST: Her blir 32 år gamle Imran Saber tatt hånd om av ambulansepersonell etter skytingen på Jordal søndag kveld. En skuddsikker vest reddet trolig livet hans. (Foto: TV 2)

Polititeori: – Flere om drapsforsøket

TV 2 vet at politiet jobber ut fra teorien om at flere personer i det kriminelle miljøet i hovedstaden skal ha gått sammen og bestilt et drap på Imran Saber.

En skuddsikker vest reddet trolig livet til Imran Saber da han ble beskutt søndag kveld.

Politiet mener 32-åringen ble lurt i en felle da en ukjent person kledd i kjeledress avfyrte mellom fem og ti skudd mot bilen til Saber på Jordal i Oslo søndag kveld.

– Vi har grunn til å tro at han reiste til et avtalt møte, at det som skjedde ikke er basert på tilfeldigheter med andre ord at handlingen var planlagt, sa politiinspektør Hanne Kristin Rohde på en pressekonferanse mandag.

«Onkel Skrue»

Imran Saber er en nær venn av David Toska og går under kallenavnet Onkel Skrue. Som kongen av Oslos underverden har 32-åringen skaffet seg stort hoff av trofaste venner. Men han har også mange uvenner.

MERCEDES: Mellom fem og ti skudd ble avfyrt mot Imran Sabers bil. (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
MERCEDES: Mellom fem og ti skudd ble avfyrt mot Imran Sabers bil. (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)

Én av poltitiets teorier i jakten på gjerningspersonen eller gjerningspersonene, er at flere personer i det kriminelle miljøet i Oslo har gått sammen og bestilt et drap på Saber.

– Han er multikriminell, og han er en sentral aktør i flere tunge kriminelle miljøer i Oslo. På dette nivået er det en risikosport å være i det tunge kriminelle miljøet i Oslo.

Politiet tror personen Imran Saber var målet - og at skytingen ikke er en del av et gjengoppgjør.

Bakgrunn: Dette er Imran Saber

Oppbevarte Munch-bilder

Saber har fått mange fiender i kjølevannet av store straffesaker som blant annet Wonderboy-saken, hvor nesten ett tonn hasj ble smuglet til Norge.

Saber skal også ha hatt en nøkkelrolle i Munch-saken. De verdenskjente maleriene «Skrik» og «Madonna» ble stjålet fra Munch-museet i Oslo 22. august 2004. Saber skal ha vært den som oppbevarte bildene, og leverte de tilbake til politietmot en dusør på 4 millioner kroner.

Uenighet om fordeling av Munch-dusøren er et av de sporene politiet nå sjekker ut i jakten på et motiv.

Imran Saber vil ikke fortelle politiet hvem han skulle møte på Jordal mandag kveld. Politiet fryktere at det er duket for et hevnoppgjør den dagen Imran Saber blir skrevet ut fra sykehuset.