BLE SKUTT: David Toskas nære venn Imran Saber ble skutt på Jordal i Oslo søndag kveld. Politiet jobbet søndag kveld med sikring av spor rundt bilen det ble løsnet skudd mot. Bilen stod parkert på en parkeringsplass ved fotballbanen på Jordal.  (Foto: Montasje)
BLE SKUTT: David Toskas nære venn Imran Saber ble skutt på Jordal i Oslo søndag kveld. Politiet jobbet søndag kveld med sikring av spor rundt bilen det ble løsnet skudd mot. Bilen stod parkert på en parkeringsplass ved fotballbanen på Jordal. (Foto: Montasje)

Politiet: Toska-venn taus om drapsforsøket

Oslo-politiet sier at Toskas nære venn Imran Saber ikke vil bidra til oppklaring av saken. Trolig ble han offer for et planlagt attentat søndag kveld.

Politiet jaktet i natt på en eller flere gjerningsmenn etter at Imran Saber (32), David Toskas nære venn, ble skutt på Jordal i Oslo.

Politiinspektør Hanne Kristine Rohde opplyste på en pressekonferanse mandag formiddag at det er foretatt avhør av fire vitner som var på stedet.

Øyenvitner på stedet fortalte at offeret kom kjørende i en hvit Mercedes E-klasse, da en person kledd i kjeledress fyrte av flere skudd mot bilen.

– Reiste til et avtalt møte

– Vi vil ikke opplyse hva politiet har foretatt av beslag i saken, fortalte politiinspektør Hanne Kristine Rohde i Oslo politidistrikt under pressekonferansen.

Rohde forteller at politiet mener at Imran Saber reiste til et avtalt møte, og at det som skjedde ikke var basert på tilfeldigheter.

– Det var med andre ord en planlagt handling, sa politiinspektøren.

– Møtet fant sted på en noe tilbaketrukket parkeringsplass, og det ser sålangt ikke ut til å ha vært fare for publikum. Dette er handlinger som har funnet sted blant kriminelle, i det kriminelle miljøet i Oslo.

Saber taus om drapsforsøket

Hun opplyste også at skuddofferet ikke ønsker å bidra til oppklaringen av drapsforsøket mot ham. 32-åringen er kjent som David Toskas «høyre hånd», «finansministeren», eller bare «Skrue».

– Han har kort gitt uttrykk for at han selv ikke ønsker å bidra til en oppklaring av saken.

En kilde i det kriminelle miljøet sa søndag at skytingen på Jordal var det verste som kunne ha hendt.

– Nå blir det krig. Nå er det full mobilisering for å finne ut av hvem som forsøkte å likvidere ham. Dette var det verste som kunne skje. Dette skal hevnes, sa kilden til TV 2 søndag kveld.

LES OGSÅ: – Nå blir det krig

– Kan vanskeliggjøre etterforskningen

Imran Sabers uvilje mot å bidra til en oppklaring kan tyde på at han ønsker å ordne opp i dette selv.

– Det kan jeg ikke spekulere i, men det er klart at det kan være en faktor som vanskeliggjør etterforskningen, kommenterte Hanne Kristine Rohde.

Rohde sa videre at det foreløpig er for tidlig å konkludere med om det var en eller flere gjerningsmenn.

– Vi må holde mulighetene åpne, sa Rohde.

LES OGSÅ: Politiet har mottatt en rekke tips

BAKGRUNN: Dette er Imran Saber

Politiet har gjennomført kriminaltekniske undersøkelser og gjort øvrige etterforskningsmessige skritt.

– Flere biler er tauet inn, blant annet 32-åringens hvite Mercedes. Det er for tidlig å si noe om hvem som står bak drapsforsøket, sier Hanne Kristin Rohde.

474766