Birmingham-Chelsea 1-0

Birmingham gikk til pause med ledelse hjemme mot Chelsea. Veteranen Lee Bowyer puttet etter 17 minutter da Cameron Jerome slo Branislav Ivanovic i en hodeduell og serverte Bowyer.

Men det var Chelsea som dominerte på St. Andrews før pause. Dider Drogba misbrukte en sjanse alene med keeper og hadde en heading i tverrliggeren. Florent Malouda og Ramires misbrukte også sjanser.

Se kampreferat øverst i artikkelen

De blå fra London var fryktelig tannløse foran mål også etter hvilen. Malariaplagede Drogba har ikke scoret på bortebane i Premier League siden mai og må vente enda en stund på nettkjenning.

Serielederen hadde måljegerne Drogba, Anelka, Kalou, Malouda og Sturridge på banen mot slutten. Men virket vaksinert mot å score mot Birminghams bastante forsvar.

Grunnet god målforskjell holder de tabelltoppen, selv om Manchester Uniteds seier over Wigan gjør at begge lag nå har 28 poeng. Chelsea har fire tap så langt, mens United er ubeseiret.

Chelsea har tapt tre av sine fire siste seriekamper og savner midtbanegeneral Frank Lampard og kaptein John Terry dypt.

Etter kampen sa manager Carlo Ancelotti at han mente Chelsea fortjente å vinne.

- Laget viste pågangsmot og god innstilling. Alle ville vinne, vi spilte bra og skapte sjanser, men vi tapte. Det er en vanskelig tid, men vi må ikke miste troen, sa Ancelotti, som også roste Birmingham-keeper Ben Foster.

- Jeg har sagt til spillerne at de må beholde roen. Vi må uroe oss når vi ikke spiller bra fotball, men trenger ikke det når vi spiller bra - som i dag.

Birmingham Citys Stephen Carr og Chelseas Nicolas Anelka. (Foto: Nick Potts/Pa Photos)