BMW lanserer i disse dager sin helt nye X3.Den er allerede på plass i Norge.
BMW lanserer i disse dager sin helt nye X3.Den er allerede på plass i Norge.

Audi frykter ikke BMW X3

Mener Q5 skal selge enda mer – selv med ny X3 på plass.

Audi har slitt tungt i USA i mange år. Dette har vært et av få problemmarkeder for et merke der det meste har gått på skinner de siste årene.

Men nå skjer det ting også i USA – og en del av æren for det har Q5.

Økning på 77 prosent

Den har truffet det amerikanske markedet perfekt, i en tid der det er fokus på downsizing og (i alle fall noen) kunder vender seg bort fra de kjempestore firehjulstrekkerne.

Så langt i år har Q5 hatt en salgsøkning på 77 prosent i forhold til samme periode i fjor. Og selv om BMW nå straks skal rulle ut X3 i ny generasjon, er det ingen tegn til bekymring hos Audis svært offensive USA-sjef Johan de Nysschen.

Småkongen: Les Q5-testen her:

Lenge alene

– Jeg regner ikke med noen nedgang i Q5-salget. Tvert imot. Vi kommer til å selge flere Q5 neste år enn vi har gjort i år. Vi tror markedet kommer til å vokse og ta imot eventuelle planer våre kolleger i BMW måtte ha, sier de Nysschen til bransje-nettstedet autonews.com.

Dagens X3 har helt siden 2004 solgt godt i USA og kunne i flere år nyte godt at den var eneste utenlandske premium-SUV i sitt segment. Men nå skal det bli spennende å se om den nye utgaven kan klare å hamle opp med Q5. Også Mercedes GLK gjør seg gjeldende i denne klassen – og snart kommer enda flere konkurrenter til.

X3 er allerede på plass i Norge – se prisene her:

Audi-Q5-08-side
Audi-Q5-08-side

Hva er ditt valg av X3 og Q5? Skriv i kommentarfeltet under: