Ida Njåtun. (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)
Ida Njåtun. (Foto: Aas, Erlend/SCANPIX)

Ida (19) på pallen: - De andre hadde ikke hørt om meg

Skøytesensasjonen Ida Njåtun (19) måtte forklare de andre på pallen hvem hun var.

I fjerde par på 1500-meteren i verdenscupen i Berlin kom dagens store sensasjon. 19 år gamle Ida Njåtun fra Asker og Norge slo til med 1.57,99 - en solid advarsel til verdenseliten om at her er det en ny storløper på gang.

- Jeg har aldri gått under to minutter i Europa før, så det var over all forventning. Og følelsen da jeg kom i mål var så god at det var helt vilt, sier en storfornøyd Njåtun til TV 2 Sporten.

Men om gleden var stor på det tidspunktet, så ble den bare større og større etter hvert som den ene etter den andre av verdens beste løpere på 1500 meter gikk inn til svakere tider.

- Fikk sjokk
- Det var helt sykt å stå og se på. Jeg hadde ikke helt telling på hvor mange par det var igjen, så da jeg plutselig oppdaget at siste par sto klar, og jeg fortsatt ledet, fikk jeg sjokk, ler Njåtun.

I siste par snek Christine Nesbitt fra Canada seg foran 19-åringen - mens regjerende OL-mester Ireen Wüst måtte se seg slått. Andreplass på 1500 meter i sin aller første opptreden i A-pulja er en fantastisk prestasjon - og den kom overraskende på de aller fleste.

- Visste ikke hvem jeg var
- De som sto sammen med meg på pallen lurte på hvem jeg var. De hadde ikke hørt navnet mitt før!

- Ireen Wüst, Cindy Klassen, Martina Sábliková - det er ganske sterke navn du har bak deg på resultatlista?

- Det har jeg også lagt merke til, flirer Njåtun.

Sensasjonsjentas mål for sesongen er å gå godt i EM, og få representere Norge i VM neste år.

1500-meteren i Berlin var en ganske god søknad.