Katrine Moholt og Carsten Skjelbreid under NM i dans.TV 2 (Foto: TV 2)
Katrine Moholt og Carsten Skjelbreid under NM i dans.TV 2 (Foto: TV 2)

Carsten leverte tilbake gullmedaljen

– Jeg har aldri opplevd makan, sier TV 2s sportsjournalist.

Aftenposten skriver fredag at Norges Danseforbund vil hindre Carsten Skjelbreid og Katrine Moholt å delta i senior-VM i dans.

Les mer: Carsten og Katrine trekker seg fra dansen

TV 2s sportsjournalist og programleder synes det er ok at folk synes han er en dårlig danser, men er rasende på fremgangsmåten til Norges Danseforbund.

– Folk er i sin fulle rett til å mene at vi er for dårlige dansere, det har jeg ingen problemer med. Det jeg har problemer med er brevet jeg har sett fra Norges Danseforbund. At de påkrever seg retten til redaksjonelle krav har jeg aldri opplevd før i min karriere som journalist. Slike krav kan ikke TV 2 gå med på, sier en oppgitt Carsten til «God kveld Norge».

Skjelbreid er overrasket over kravene fra forbundet, som blant annet omhandler redaksjonell påvirkning i selve TV-programmet og godkjenning av innhold.

– At det kreves å få spesielle vinklinger og å få redigere innholdet er virkelig ikke bra. Slik fungerer det ikke i Presse-Norge.

Ville ikke ha gullmedaljen

Fredag ettermiddag leverte Carsten fra seg gullmedaljen fra NM som han og makker Katrine Moholt vant.

– Jeg tok gullmedaljen fra NM og leverte den tilbake til Norges Danseforbund på Ullevål stadion. Jeg møtte generalsekretær Mona Kristiansen, men vi hadde ikke så mye å prate om, så det ble ikke så mye snakk. De hevder for øvrig at de ikke har sagt det de har gjort til Aftenposten.

Mona Kristiansen sier hun står for både brevet og uttalelsene om Kathrine og Carsten.

Håper på forbedring

– Vi ønsker Kathrine og Carsten velkommen til å delta på kretmesterskapet i morgen, og håper de viser en forbedring der, sier Kristiansen.

Hun syns det er trist om Carsten og Kathrine ønsker seg uønsket i konkurransen, og sier kritikken fra danseforbundet går til TV 2, ikke til danseparet.

– Det er vi som velger hvem som skal videre til VM, ikke TV 2. Avgjørelsen vil bli tatt etter kretsmesterskapet i morgen.

Hun sier hun står helt og holdent for det krasse brevet til TV 2.

– Brevet vi sendte var hardt, men vi følte vi måtte sette ned foten. TV 2 tar ikke dans som idrett på alvor, det måtte vi gjøre noe med, avslutter hun.