Steffen Iversen (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Steffen Iversen (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

USA-interesse for Steffen Iversen

Steffen Iversens fotballfremtid er fremdeles usikker.

Steffen Iversens kontrakt med Rosenborg går ut ved nyttår. Så langt har ikke spissen gitt noen signaler om hvorvidt han vil fortsette hos seriemesteren.

-Vi har ikke kommet noe lengre i forhold til Steffen Iversen, sier sportslig leder i Rosenborg Erik Hoftun til TV 2 Sporten.

- Hva er tidsfristen?

- Nå har vi aldri satt en konkret frist eller dag, men det må jo være avklart før juleferien.

- Interesse fra USA
Rosenborg-spissen har familie i London-området, og mange har spekulert i at spissen ønsker seg tilbake til England. Crystal Palace skal ha vært interessert, men også Vålerenga har i høst meldt sin interesse for Iversen. Rådgiver Christian Eidem sier det vil gå minst to-tre uker før det eventuelt blir nye forhandlinger med trønderne.

- Vi er ikke kommet noe lengre i den prosessen. Vi vi vil ta et møte i Trondheim etter hvert, men det vil ta litt tid.

-Hvordan er interessen fra andre klubber?

- Det er mest fra USA faktisk, sier Eidem, uten at han vil være mer konkret.

Eggen tror på løsning lille julalaften
Iversen er lønnsledende i Norge og Rosenborg med inntekt over fem millioner i fjor, men kan neppe vente samme summer i en eventuell ny kontrakt.

-Kostnadene må ned i Rosenborg, også på sportslig side. Lønningene en del av dette bildet, men avtaler og summer blir er en sak mellom arbeidsgiver og arbeidstaker, sier Erik Hoftun.

Iversen ville ikke intervjues av TV 2 fredag, mens den nåværende RBK-trener spår at saken løser seg etter siste kamp i desember.

- Det lar vi ligge foreløpig både for Steffen sin del og klubben sin del, det får vi tar når vi er ferdig. Det blir en veldig fin sak lillejulaften, tenker jeg, sier Nils Arne Eggen med et smil.

PS: Rosenborg reiser mandag til Belgia og treningskamp mot Mechelen. 1.desember spiller de Europaliga mot Bayer Leverkusen, mens sesongen avsluttes mot Aris Thessaloniki i Hellas 16.desember.