Kathrine Moholt og Carsten skjelbreid spill
Kathrine Moholt og Carsten skjelbreid spill

Carsten og Katrine trekker seg fra dansen

... og TV 2 reagerer kraftig på brevet der blant annet Katrine Moholts truse hevdes å være for liten.

Når du stiller i et lite skjørt og trusa synes, er det krav på det som er under. I ni måneder har «Skal vi danse»-vinnerne Carsten Skjelbreid og Katrine Moholt forberedt seg på å delta i senior-VM i dans i desember.

Forberedelsene har blitt filmet av TV 2 og skal vises i et program i slutten av desember. Programmet har fått navnet «Hjelp, vi skal til VM!».

– Vurderer vi å stoppe Moholt og Skjelbreid

Aftenposten kunne fredag avsløre at Norges Danseforbund har sendt et brev over tre sider der programmet, kjendisene og produksjonen angripes på en rekke fronter.

– Nå vurderer vi å stoppe dem. Moholt og hennes makker har absolutt ikke noe å gjøre i et VM. Vi ønsker å være seriøse, sier generalsekretær Mona Kristiansen til Aftenposten.

Trekker seg fra konkurransen

Prosjektleder Kathrine Haldorsen i TV 2 slår nå tilbake mot påstandene i brevet, og kan samtidig fortelle at Katrine Moholt og Carsten Skjelbreid trekker seg fra morgendagens kretsmesterskap i øst-norsk dansekrets.

– Vi bøyer ikke av for kravene fra Norges Danseforbund, men har bestemt oss for å trekke Katrine og Carsten fra morgendagens kretsmesterskap. Vi synes ikke det er riktig at de skal møte folk som allerede har bestemt at de er for dårlige til å danse og at de ikke har de riktige klærne, sier Haldorsen til «God kveld Norge».

carsten-og-katrine
carsten-og-katrine

Mona Kristiansen hevder de ikke ville møtt forutintatte dommere.

– Det ville de ikke gjort. Vi var veldig spent på om de hadde forbedret seg siden NM, for det er et av kriteriene for å bli tatt ut til VM. Vi synes at nivået de viste under NM ikke var bra nok, og har sagt fra at vi ønsket en forbedring, fastholder hun.

Kritiserer Moholts truse

I brevet som «God kveld Norge» har fått tilgang til angriper Norges Danseforbund blant annet at Carsten og Katrine ikke tilpasser seg kleskodene og utseendet som er forventet i dansesammenheng.

«... i nasjonale og internasjonale konkurranser (EM/VM) har danserne en viss «uniform», dvs. en forventet «look» på gulvet. Dette var ikke til stede på det vi så i Bergen hos Carsten og Katrine.

«... det er krav til farger, mål/størrelse på damenes truse, skjeggvekst ovs», skriver president Morten Andresen og generalsekretær Mona Kristiansen i Norges Danseforbund i brevet til TV 2.

– Den var for liten under NM

Generalsekretær Kristiansen prøver overfor «God kveld Norge å bagatellisere trusekommentaren i brevet.

– Det er ikke på grunn av trusen til Moholt at hun ikke skal til til VM. Den var for liten under NM.

– Hvordan har dere målt trusekanten hennes?

– Det er tatt på øyemål. Det er ingen som har målt trusen til Katrine Moholt, for å si det sånn. Når du stiller i et lite skjørt og trusa synes, er det krav på det som er under. Men det er ikke avgjørende for om Moholt skal til VM.

– Lavt nivå å kommentere utseende

Prosjektleder Kathrine Haldorsen synes kritikken mot Skjelbreid og Moholts utseende og klær er lavmål.

– Carsten kan helt sikkert barbere seg hvis det er det de vil, og dansekjolen til Katrine Moholt har vært brukt ved en rekke dansearrangementer tidligere. Jeg synes det er trist at dette er nivået man kommuniserer seg på i media.

artikkelen fortsetter under bildet

Katrine Moholt og Carsten Skjelbreid under NM i dans.TV 2 (Foto: TV 2)
Katrine Moholt og Carsten Skjelbreid under NM i dans.TV 2 (Foto: TV 2)

Vil redigere TV 2-programmet

I brevet krever også Norges Danseforbund å fågodkjenne dansefaglige fakta før programmet «Hjelp, vi skal til VM!» sendes på TV 2.

– At danseforbundet tror at de kan redigere TV 2s program er i beste fall tullete. Vi jobber etter journalistiske prinsipper som danseforbundet åpenbart ikke forstår betydningen av, hevder TV 2-prosjektleder Haldorsen.

Mona Kristiansen slår tilbake:

– Vi føler vi har blitt overkjørt av TV 2. Vi har gjort et unntak for TV 2 siden de ikke kunne stille på Norgescupen i september fordi det var opptak til «Jakten på kjærligheten» for Katrine Moholt. Dermed fikkde dispensasjon til å danse på andre arenaer. Men da TV 2 går ut å sier at de er tatt ut til VM allerede, føler vi oss overkjørt. Uttaket er ikke gjort ennå. Det blir som om TVNorge skulle meldt på Heia Tufte-nerdene i VM i fotball. Det har heller ikke kommet frem at dette er dans for senior over 35 år.

Tar seg nær av kritikken

Katrine Haldorsen i TV 2 forteller at Moholt og Skjelbreid har tatt seg nær av den flengende kritikken fra danseforbundet.

– Carsten og Katrine er lei seg og føler at noe som var en morsom greie blir satt i helt feil lys. Men de har ikke mistet lysten på å delta i senior-VM. De er på dansetrening nå og er full av iver og glede. Vi kommer til å lage et program som heter «Hjelp, vi skal til VM!» uansett, og det kommer til å bli kjempebra, hevder hun og legger til:

– Jeg synes det er rart at Norges Danseforbund motarbeider oss i stedet for å se at vi setter fokus på at dans er et fag svært få behersker. Det kommer jo også klart frem i programtittelen, og vi har hele tiden sagt at vi ikke tror at de kan hevde seg internasjonalt.