jostein sundby (Foto: TV 2)
jostein sundby (Foto: TV 2)

Derfor stemte Jakten-Jostein egentlig hjem Gry

Bonden tar endelig bladet fra munnen.

Jeg prøvde å si at hun er ei flott jente, men det hjalp ikke så mye der og da. Mandag ble Gry Kristoffersen sendt hjem fra «Jakten på kjærligheten».

Bonden Jostein Sundby forklarer «God kveld Norge» at det ikke var enkelt å ta valget, som førte til at frierne Mari Edvardsen og Kristin Nilsen fikk bli igjen.

Les mer: Her bryter Kristin sammen

– Jeg følte at jeg hadde best kjemi med de to som var igjen. Det var best for oss alle å være igjen her. Da ble det ikke så mange småkonflikter. To av dem var kanskje hardere konkurrenter, forteller Jostein.

Tøff konkurranse

I Se og Hør tirsdag, kunne man lese at det var tøft for Jostein at Gry og Mari ikke alltid kom overens.

– Mari og Gry er to utadvendte jenter, som vet hva de vil ha og som er villige til å kjempe for det. Det var mye humor i kampen, men den tok på meg mer enn god var, sa han til bladet.

Les også:Derfor ble det bråk og krangel på «Jakten»-gården

– Jeg følte innimellom at Mari og Gry ønsket hverandre så langt vekk fra gården som mulig, sa bonden.

Og:

– Jeg følte behov for å skille de to frierne, og dermed unngikk vi det som kunne blitt en skikkelig krangel.

Selv fortalte Gry at det var synd hvis Jostein tolket diskusjonene hennes som noe annet enn humor, og forklarte at hun aldri har vært uvenn med Mari.

artikkelen fortsetter under bildet

Kristin, Gry og Mari (Foto: TV 2/)
Kristin, Gry og Mari (Foto: TV 2/)

Ikke på jakt etter venner

Jostein sier til «God kveld Norge» at han hadde en veldig god tone med Gry før hun ble sendt hjem.

– Jeg husker veldig godt en prat vi hadde i Trysil, som var veldig bra. Vi kunne sikkert ha funnet noe mer, men det var likevel ikke helt det jeg var på jakt etter, sier han, og legger til:

– Jeg tror at vi kunne vært veldig gode venner. Slik jeg så på det, kunne vi ha pratet om det meste. Vært gode venner. Det var ikke gode venner jeg skulle finne her.

– Så du noe kjærestepotensiale i henne?

– Jeg så ikke at det kunne bli Gry og meg som kjærester. Jeg hadde ikke de rette følelsene for det. Den delen av kjemien fant jeg ikke helt, selv om det var ei sabla god og fin jente.

– Gruet meg veldig

Gry hadde tårer i øynene da Jostein fortalte henne at hun ikke var med videre.

– Gry ble veldig lei seg da hun ble sendt hjem. Jeg skjønte tidlig at hun hadde veldig sterke følelser hver gang noen ble sendt hjem - samme hvem det var. Jeg visste det, og jeg gruet meg veldig til det, sier han.

– Det er aldri lett å stemme hjem noen, og det var spesielt vanskelig å sende hjem ei som jeg vet tar det litt hardt. Vi er jo voksne begge to, så det måtte bare bli slik.

Tøft valg

– Det er aldri godt å se noen bli lei seg. Så er det liksom min skyld at hun blir lei seg. Gry tok det tilsynelatende fint, men jeg skjønte jo at hun helst ville bort. Jeg kunne ikke rette opp det på noen måte. Jeg prøvde å si at hun er ei flott jente, men det hjalp ikke så mye der og da.

– Jeg håper ikke jeg har såret henne mer enn jeg måtte. Jeg forsøkte å konsentrere meg om de to jeg skulle ha med meg videre.