Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bilsalget har tatt seg kraftig opp det siste året og nå er det faktisk venteliste på flere bilmodeller. En av dem du må vente aller lengst på er Land Rover Discovery 4.

Går du innom Land Rover-forhandleren for å kjøpe ny Discovery, må du regne med å vente helt til april/mai neste år før du får bilen din.

Land Rovers Rune Pedersen sliter med å få nok biler.

– Ja, dette er selvfølgelig ikke noen hyggelig situasjon for oss, verken importør eller forhandlere.

Men etterspørselen har rett og slett vært mye større enn vi forventet. Derfor er leveringssituasjonen så vanskelig akkurat nå, både på Range Rover Sport og Discovery, sier Rune Pedersen som er salgsdirektør i Land Rover Norge.

Ikke luksussituasjon

– Fabrikken opplever en global etterspørsel på disse bilene som er langt over forventningene så tett etter finanskrisen. Noen markeder er jo fremdeles i "resesjon", men ikke mer enn at det selges mange av våre produkter. I Europa var Land Rover vinner første halvår når du ser på økning av salg sammenlignet prosentvis med samme periode forrige år. Og det merker vi altså godt også her hjemme, sier Pedersen.

– Så det er ikke noen luksussituasjon å ha ventelister?

– Nei, absolutt ikke. Vi går jo glipp av salg og får ikke tatt ut potensialet bilen har. Det er enkelte forhandlere som har noen få biler stående. Men vil man skreddersy bilen etter egne ønsker – og det vil jo de fleste kundene i dette segmentet – er det dessverre bare å vente. Jeg oppfordrer uansett alle om ta kontakt med "sin" forhandler og holde seg oppdatert på leveringssituasjonen. Utover i 2011 tror vi heldigvis at det vil bli mye bedre.

Snart kommer en svært spennende Range Rover – les mer om den her:

Egne firmaer

90 prosent av alle Discovery 4 selges som varebil i Norge.

– Vi har mange kunder som eier og driver egne firmaer. Både innenfor salg og tjenesteyting – og mange er håndverkere. Vi har også mange båtforhandlere på kundelista. Dette er jo en bil som kan dra 3,5 tonn. I tillegg til at den er svære komfortabel og har et påkostet interiør, sier Pedersen.

Tro det eller ei – dette er en Land Rover uten 4x4:

Personbil-kunder

– Hvem kjøper den som personbil?

– Det er også en ganske sammensatt gruppe. En god del av dem kommer nok fra Range Rover Sport og oppdager at Discovery på mange måter er like eksklusiv, men har mye mer plass.

– Her er det jo sju seter og svært fleksible interiørløsninger. På det området har denne bilen ytterst få konkurrenter, avslutter Rune Pedersen.

Elegant interiør: Discovery 4 ligger absolutt ikke tilbake i forhold til status-konkurrentene. (Foto: Fred Magne Skillebæk)

Noe for deg? Les testen av Discovery 4 her: