GALLUP OPPTUR: Ap leder og statsminister Jens Stoltenberg. (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
GALLUP OPPTUR: Ap leder og statsminister Jens Stoltenberg. (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

Ap igjen landets største parti

Arbeiderpartiet gjør et byks på 3 prosentpoeng.

Ap får en oppslutning på 29,6 prosent og er dermed landets klart største parti i målingen som Sentio har utført for Dagens Næringsliv.

Høyre mister oppslutning og går tilbake 3,4 prosentpoeng til 24,8 prosent. Partiet er dermed igjen jevnstort med Fremskrittspartiet, som ligger stabilt fra forrige måned på 24,7 prosent (-0,1).

Blått flertall

Selv om også de rødgrønne regjeringspartnerne SV og Senterpartiet øker i oppslutning, beholder Høyre og Fremskrittspartiet flertallet. Begge partiene ville fått 44 mandater hver, dersom målingen hadde vært valg. Det er tre flere enn de trenger for å sikre stortingsflertallet uten støtte fra andre.

SV øker med 0,7 prosentpoeng til 6,2 prosent, mens Sp går fram 0,4 prosentpoeng til 4,8 prosent.

Kristelig Folkeparti har også fremgang, og får 5 prosent, fram 0,8 prosentpoeng. Venstre faller igjen og måles til 3,3 prosent (-0,6).

SV-fall

I en måling Opinion har gjennomført for ANB, faller SV med 1,7 prosentpoeng til en oppslutning på 5,1 prosent. SVs tilbakegang er den største endringen siden forrige måneds måling.

Dermed er Høyre fortsatt landets største parti i Opinions velgerunivers. Partiet nærmer seg nå 30 prosents oppslutning etter en ny fremgang. Høyre lander på 29 prosent, som er fram 0,9 prosentpoeng.

Arbeiderpartiet går fram 0,4 prosentpoeng til 25,6 prosent og Senterpartiet fram 0,9 prosentpoeng til 5,2 prosent. Med SVs fall til 5,1 prosent ville de tre rødgrønne regjeringspartiene samlet fått 64 mandater. (©NTB)