TRYGT YRKE: Ledigheten blant lærere er lav. (Foto: Colourbox)
TRYGT YRKE: Ledigheten blant lærere er lav. (Foto: Colourbox)

I Tabloid: 4 av 10 lærere underviser uten faglig fordypning

40 prosent av lærerne i grunnskolen har ikke tilstrekkelig utdanning i fagene de underviser i. Det betyr at flere hundre tusen elever undervises av lærere som mangler faglig fordypning. Det blir en av debattene i Tabloid torsdag kveld.

Til debatt hos programleder Rune Kjos i Tabloid på TV2 Nyhetskanalen kommer statssekretær Lisbeth Rugtvedt (SV) i Kunnskapsdepartementet og lederen i Utdanningsforbundet, Mimi Bjerkestrand.

Nå vil regjeringen skjerpe kravene til lærerne. Men lederen i Utdanningsforbundet mener imidlertid at regjeringens nye kompetansekrav som skal innføres fra 2014 må være noe mer enn endringer i lov og forskrifter.

LES OGSÅ: Lærere vil ha permisjon for å undervise egne barn

– Dette må følges opp med midler til faglig påfyll, sier Mimi Bjerkestrand som viser til lærere som har startet på etterutdanning, men har måttet avbryte på grunn av pengemangel i kommunene.

I departementet mener man imidlertid at det ikke er penger som er problemet. Der hevder de at det ikke er tilstrekkelig mange nok lærere som melder seg til videre- og etterutdanning.

I elevorganisasjonen blir det sagt at mangelfull faglig kompetanse ofte resulterer i mangel på respekt i klassene og at elever mister motivasjonen.

Se debatten i Tabloid på TV2 Nyhetskanalen kl. 18.55 og kl. 20.30.