Tidlig onsdag morgen gikk alarmen på danskebåten da det var på vei til København. Rundt 600 passasjerene ble vekket og beordret ut av lugarene mens brannslukkingsarbeidet pågikk. Passasjer Pål Skodjevåg fortalte til TV 2 at de kunne kjenne røyklukta helt opp på dekk sju.

Midlertidig forbud mot elbiler

Nå mener dansk politi at en ombygd elbil av typen Nissan Qashqai var årsaken til brannen. Det bekrefter DFDS overfor TV 2.

– Det var ifølge politiet en elbil som startet brannen. Vi har derfor bestemt oss for å forby lading av alle elbilene inntil videre, i påvente av rapporten fra Havarikommisjonen, sier talskvinne for DFDS, Vivian Sivertsen.

Selskapet har de siste ukene kjørt et spesielt gunstig tilbud nettopp for passasjerer som kommer med elbil om bord på deres ferger.

Elbil startet brann

Elbilen som tok fyr, var ombygget av en privatperson fra en Nissan Qashqai. Den sto til lading på bildekket da den tok fyr. Tilbake sto kun skjelettet av kjøretøyet.

Bilens eier sier han ladet bilen fra en stikkontakt på ferja ved hjelp av en ledning han hadde kjøpt i Norge, skriver NTB.

– Hvis det er en elbil som er brannårsaken, er jeg ikke overrasket over at det er en ombygd versjon. Statistikken tyder på at brannhyppigheten på slike biler er langt høyere enn på originale elbiler fra godkjente produsenter, eller biler med vanlige forbrenningsmotorer, sier styreleder i Norstart - Norsk Elbilforening, Hans Håvard Kvisle til VG.

Etter at brannen var slukket fikk ferja for egen kraft til København.

Pearl of Scandinavia er bygget i 1989 og har seilt på ruten Oslo-København siden 2001. Skipet har plass til 2168 passasjerer.

KØBENHAVN: «Pearl of Scandinavia» gikk til kai for egen maskin etter at brannen var slukket. (Foto: Tariq Mikkel Khan/Ap)