'Confidence in Motion' kaller Subaru sitt nye formspråk. Vi kaller det mye bedre enn det meste vi har sett fra Subaru før!
"Confidence in Motion" kaller Subaru sitt nye formspråk. Vi kaller det mye bedre enn det meste vi har sett fra Subaru før!

Se – en lekker Subaru

Impreza Concept er en av de store overraskelsene på bilutstillingen i Los Angeles.

Det er veldig mye positivt å si om Subarus modeller, men noen designbomber er det vel snaut noen som vil karakterisere dem som.

Tvert imot. Subaru har fått rykte på seg for å ha noen av de trausteste bilene på markedet og har også rotet ganske mye med formspråket sitt. Det er ikke mange år siden de innførte en helt nytt "ansikt" på modellene sine – bare for å etter kort tid måtte gå bort fra det igjen fordi det ble svært dårlig mottatt av kundene.

Et utstillingsvindu

Dagens Impreza fikk heller ikke akkurat stående ovasjoner for designet da den ble introdusert. Men etter dette bildet å dømme, kan det være at vi har helt andre ting i vente om noen år.

Subaru har nemlig akkurat vist sitt Subaru Impreza Concept på bilutstillingen i Los Angeles. Og dette er ikke bare en enkeltstående bilmodell. Nei, Subaru heiser flagget høyt og erklærer at denne bilen skal være et utstillingsvindu for deres nye designretning, kalt "Confidence in Motion".

De litt mer kyniske av oss vil kanskje tenke at dette minner mistenkelig om filosofien bak Fords Kinetic Design? Godt mulig, men så er Ford heller ingen dårlig målestokk når det gjelder design om dagen, Subaru kunne latt seg inspirere av langt verre ting.

Denne SUV-en er langt fra pen – men du får den billig:

Firedørs sedan

"Flytende, dynamiske linjer" og "selvsikker holdning" er blant stikkordene. Og det er definitivt en mer aggressiv og sporty Impreza vi får se denne gangen. I forhold til de foregående generasjonene ser den ferdig stylet ut – mens de trengte atskillig med spoilere og dekor for å se tilstrekkelig sporty ut.

Bilen har firedørs sedankarosseri, med flere coupegrep på plass. Det er for eksempel ikke vanskelig å se den for seg som en todørs coupe. Her er det høye og "brede" hofter, samt kraftige hjulbuer.

Det er også grunn til å vente at fronten skal rulles ut på hele Subaru-familien. Spesielt originalt kan det ikke beskyldes å være, men så er nok heller ikke ekstremt særpreg det Subaru er ute etter. I så måte har de få tradisjoner de ønsker å videreføre. Denne bilen har blitt til med ganske så blanke ark.

LES OGSÅ: Er dette egentlig bra design?

Boksermotor

Under panseret er det selvfølgelig en boksermotor, på det området skal det ikke skje noen endringer hos Subaru.

Så gjenstår det selvfølgelig (som vanlig) å se hvor mange endringer det blir før denne bilen er produksjonsklar. Ifølge ryktene i Los Angeles skal den gå i produksjon allerede neste år. Og det hevdes også at Subaru skal gå bort fra dagens grep med å tilby Impreza også med bare tohjulstrekk - og rendyrke den som firehjulstrekker.

LES OGSÅ: Supersjelden Saab-Subaru selges: