storbynatt
storbynatt

Her knuser Bård og Harald en bil i demonstrasjonstog

Harald Eia: – Vi har satt i gang noe vi ikke har kontroll over!

Onsdag kveld arrangerte Bård Tufte Johansen og Harald Eia fakkeltog for «kvinner med uønsket atferd ved egen omsorg». Flere hundre mennesker var møtt opp i spikersuppa i Oslo sentrum, der det etterhvert ble ville tilstander.

– Dette hadde jeg ikke trodd i det hele tatt, det er nesten litt skremmende, sier Eia til «God kveld Norge».

Ikke kontroll

– Dette er en uregjerlig folkemengde. Vi har satt i gang noe vi ikke har kontroll over, fortsetter Eia, og ser lattermild- og lettere skremt- ut.

– Jeg vet ikke hva dette sier om Norge, at det stiller opp flere mennesker på dette enn på viktige ting. Det er gøy i hvert fall.

Veltet bil

Med Bård i spissen, som ropte kamprop i en megafon, beveget folkemengden seg rundt i Oslo sentrum.

Deltakerne ropte taktfast «uønsket atferd, uønsket atferd», og sangen «Nocturne» ble sunget flere ganger.

Diktlesning

Ane Dahl Torp leste et liksom-intellektuelt-dikt med stor innlevelse, mens Ingrid Olava sang Eidsvåg låta «Eg ser».

Harald Eia arrangerte også et politisk dukketeater. Teaterstykket kulminerte da Bård og Harald knuste en bil og rullet den på taket.

Heldigvis var det hele bare en spøk, og bilveltingen var arrangert av gutta selv. Men de mange hundre som hadde møtt opp var ikke betalte statister, men frivillige som ønsket å demonstrere for komikerduoen.

Facebook

Fakkeltoget var på forhånd annonsert på «Storbynatt med Bård og Harald» sin side på Facebook. På siden til arrangementet står det at demonstrasjonen / fakkeltoget er til støtte for kvinner som sliter med uønsket atferd ved egen omsorg.