ENIG MED STORBERGET: Politidirektør Ingelin Killengreen sier i en uttalelse at hun er enig med Knut Storberget om de sju tiltakene som bør iverksettes. (Foto: Berit Roald)
ENIG MED STORBERGET: Politidirektør Ingelin Killengreen sier i en uttalelse at hun er enig med Knut Storberget om de sju tiltakene som bør iverksettes. (Foto: Berit Roald)

Politidirektøren: – Godkjente ikke USAs sikkerhetsopplegg

Ingelin Killengreen støtter justisministerens tiltaksliste etter overvåkingssaken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politidirektør Ingelin Killengreen er positiv til tiltakslisten som justisminister Knut Storberget (Ap) la fram i saken om den amerikanske ambassadens overvåking onsdag.

LES OGSÅ: Her er Storbergets sju tiltak etter overvåkingssaken

– I etterkant av en slik sak er det alltid viktig med en gjennomgang for å se hva som kunne vært gjort bedre, sier politidirektør Killengreen i en kommentar.

Vil få oversikt først

Hun opplyser at Politidirektoratet vil bruke tid på å sette seg inn i det omfattende materialet som er lagt fram for å få en helhetlig oversikt.

I en pressemelding som er lagt ut på politiets nettsider går Killengreen ikke nærmere inn på de spørsmålene som er blitt stilt om varslings- og rapporteringsrutinene i overvåkingssaken, men viser til rapportene som nå er offentliggjort, samt notater som ligger på nettsidene til Justisdepartementet.

– Godkjente ikke sikkerhetsopplegg

Om sin egen befatning med saken som tidligere politimester i Oslo, skriver Killengreen i et notat fra 11. november at hun « ikke har godkjent et sikkerhetsopplegg i regi av USAs ambassade. Hvis det er tale om et internt sikkerhetsopplegg, er det vel heller neppe gjenstand for noen godkjenning».

Hun viser også til at Beredskapsseksjonen i Politidirektoratet har håndtert saken i 2006 og 2007 og vurdert at det ikke var nødvendig å gå videre med saken til justisdepartementet. (©NTB)