Reidar Borgersen (Foto: Joker Bianchi/)
Reidar Borgersen (Foto: Joker Bianchi/)

- Jeg frykter Sven Kramer mer enn Fabian Cancellara

Den ferske syklisten Reidar Borgersen drømmer om OL-medalje på tempo.

Se hele intervjuet med Reidar Borgersen, som nå er omskolert fra skøyteløper til temposyklist, i videovinduet over.

Norges beste sykkellag de siste årene presenterte tirsdag nye ryttere, nytt utstyr og nytt navn. Dagligvarekjeden Joker fortsetter som sponsor i tre nye år, mens sykkelmerket Bianchi byttes ut med Merida. I 2011 vil derfor laget hete Joker Merida.

- Som syklist føler jeg meg som en 23-åring
Reidar Borgersen er blant de nye rytterne på laget som nå har en stall på tolv ryttere, mot åtte i 2010. Den tidligere skøyteløperen satser mot VM på tempo i København neste år og OL i London i 2012.

Les også: - Dette blir veldig spennende

I videovinduet under kan du se alle Joker Merida-rytterne presentere seg selv. Reidar Borgersen overrasker med å si at han er 23 år gammel, mens han vitterlig fylte tretti år 10. april i år.....

473572

- Som syklist føler jeg meg som en 23-åring, derfor sa jeg det, smiler Reidar Borgersen når TV 2 Sporten oppdager avslaget på alderen.

- Jeg vet jo at fødelsdatoen sier noe annet, men jeg føler meg ikke så gammel i mitt nye liv som syklist, forteller 30-åringen og fortsetter:

- Målet er topp-ti i VM.

Og hvis du klarer det, hva blir da ambisjonene for OL i 2012?

- Blir jeg topp-ti i København så må man selvfølgelig sikte høyere i London, sier eks-skøyteløperen.

Og da snakker vi om?

- He he, da snakker man selvfølgelig om medalje.

Er det realistisk?

- Det vet jeg ingenting om, ler Reidar Borgersen og poengterer:

- Jeg er egentlig mer "redd" for Sven Kramer enn jeg er for Fabian Cancellara. Sven Kramer vet jeg at jeg ikke kan slå, mens jeg ikke har den underlegenheten overfor Fabian Cancellara. Om jeg klarer å slå han vet jeg jo ikke, men jeg er hvertfall ikke "redd" for han, avslutter drammenseren som nå er bosatt i Oslo.

Til orientering er Fabian Cancellara sveitseren som har vunnet fire VM-gull og ett OL-gull på tempo, mens Sven Kramer er nederlandsk skøyteess med OL-gull på 5000 meter fra Vancouver sist vinter og som har vunnet VM og EM de tre siste årene.

Sykkelimportør med hårete mål
Det var ikke bare Reidar Borgersen som hadde hårete mål på tirsdagens pressekonferanse. Daglig leder i Stians Sport AS, Stian Steen-Olsen, som nå sponser Joker-laget med Merida-sykler, mente at Joker Merida-laget kan være spiren til historiens første norske Tour de France-lag.

Se og hør den optimistiske sykkelimportøren i videovinduet under:

473614