Kate Middleton (Foto: AP/Reuters/AFP montasje: TV 2)
Kate Middleton (Foto: AP/Reuters/AFP montasje: TV 2)

Dette er Storbritannias fremtidige dronning

Bli kjent med Kate Middleton, kvinnen som gjennom det kommende giftemålet med prins William vil bli Storbritannias neste dronning.

Catherine Elizabeth «Kate» Middleton vil etter bryllupet med prins William i 2011 også være Storbritannias neste dronning, når prins William en dag blir Konge. Dronning Catherine, som hun muligens da vil titulere seg, vil da bli kronet slik tradisjonen er og tituleres Queen Consort. En tradisjon som stammer helt tilbake til 1577.

Kate Middleton (28) har vært i medienes søkelys helt siden hun ble sammen med prins William i 2001.

GIFTER SEG: Prins William og Kate Middleton har vært kjærester i åtte år. Til neste år er hun Storbritannias kommende dronning. (Foto: Chris Ison/Pa Photos)
GIFTER SEG: Prins William og Kate Middleton har vært kjærester i åtte år. Til neste år er hun Storbritannias kommende dronning. (Foto: Chris Ison/Pa Photos)

Hun vokste opp i Berkshire, som eldst av tre søsken i en middelklassefamilie med en mor og far som driver en barnebutikk.

Lovord

Kate tok første del av den høyere utdannelsen ved Malborough College. Her ble hun ble beskrevet som både ambisiøs, populær og talentfull, ifølge BBC.

– Hun var en helt fenomenal jente, veldig populær og talentfull, sa en klassevenninne.

– Du finner ingen som vil si et vondt ord om Kate, sa en rektor ved Malborough.

I denne perioden var Kate også svært aktiv innen idrett. Hun spilte tennis og var kaptein på Ishockey-laget.

Romanse

Kate møtte prins William da hun studerte kunsthistorie ved University of St. Andrews i Skottland. De to bodde i samme studenthus, og ble raskt et par. Kate ble etterhvert en viktig støttespiller for den unge prinsen. Hun har i ettertid fått mye av æren for at prins William ikke forlot St. Andrews da han tvilte på om han orket studiene.

Kate og prins William fikk stor medieoppmerksomhet da han så et moteshow hvor hun viste seg frem i bare undertøyet, noe mange mente var uhørt for en prinsekjæreste.

Senere fikk de mer privatliv. Blant annet har paret fått tilbringe helger alene på godset til Dronning Elisabeth i Balmoral. I tillegg utarbeidet slottet en avtale med pressen om å gi han og Kate privatliv mens de studerte.

Forlovelsesrykter

Stillheten varte imidlertid ikke evig. Mediene fikk tak i bilder av Kate sammen med William på et skisted i sveitsiske Klosters i 2005. Etter at hun fullførte studiene og flyttet til London fattet mediene ytterligere interesse

Dette likte Kate svært dårlig, og hun fikk dermed sin advokat til å kunngjøre at hun ikke forsto alt oppstyret rundt hennes person og ba dem respektere privatlivets fred.

Rykter om forlovelse begynte å svirre for første gang i februar 2006 da det ble kjent at hun skulle beskyttes av kongefamiliens sikkerhetstjeneste. Det var ikke ventet at det skulle skje før en eventuell forlovelse.

Supermarkedkjeden Woolworths tok spekulasjonen såpass på alvor at de begynte å produsere suvenirer som markerte forlovelsen.

Brudd

Kort tid senere valgte paret å gå hvert til sitt, og mange mente mediekjøret hadde slitt på forholdet. På den tiden jobbet Kate som innkjøper for klesvarehuset Jigsaw.

Etter bruddet ble det skrevet mye negativt om Kate og hennes familie, blant annet at Kates mor skulle ha oppført seg upassende i dronningens nærvær. Det gikk også rykter om at prins Willams venner snakket stygt morens fortid som flyvertinne.

Det tok en stund før paret ble gjenforent, og i forkant av gjenforeningen fulgte det mange rykter.

Kate har blitt enda mer privat etter hun og prins Wiliam fant tilbake til hverandre. Hun sluttet også i sin stilling hos Jigsaw.

Britiske medier har gitt henne kallenavnet: «Waity Katie» (Ventende Kate, journ.anm) ettersom det virket som om hun kun shoppet og var sammen med venner mens hun ventet på et frieri.

Nå er ventetiden endelig over for Kate.