I en undersøkelse nylig utført av Synovate for organisasjonen "Av-og-til" fremgår det at flere foreldre vil nyte alkohol i barns samvær i år enn i fjor. I snitt oppga 46,7 % at de ikke drikker alkohol i barns tilstedeværelse, ved ulike anledninger. Dette er 1,8 % lavere enn i fjor. Det er særlig konsumet i påske-, vinter- og sommerferien som øker.

Kari Randen, daglig leder i «Av-og-til», en organisasjon som jobber for alkoholfrie soner i samfunnet, mener utviklingen er urovekkende. Dette viser en økende liberalisering i holdningene rundt alkoholbruk, sier hun, og sier at dette krever mer alkovett fra foreldre.

Hun kommer i kveld til programleder Rune Kjos i Tabloid på TV2 Nyhetskanalen. Der møter hun professor i pedagogikk ved Universitetet i Oslo, Stein Erik Ulvund, til debatt om hvordan barn påvirkes av foreldrenes alkoholforbruk.

I Tabloid blir det også debatt om EØS-avtalen er blitt en tvangstrøye for Norge. Det mener lederen i Nei til EU Heming Olaussen. Han møter lederen i Høyres EU-utvalg, stortingsrepresentant Nikolai Astrup, til debatt.

Se debattene i Tabloid på TV2 Nyhetskanalen kl.18.55 og kl.20.30.