barneeksem2 (Foto: Sara Johannessen)
barneeksem2 (Foto: Sara Johannessen)

Født med eksem

– Jeg var sikker på at jeg hadde forsøkt alt, forteller Ann Lisbeth Homleid. Les svarene fra nettpraten nedenfor!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En av våre seere skrev dette inn til naturterapeut Harald Mortensen:

Hei! Har to barn med alvorlig, og hardnakket eksem. De er begge to født med eksem, arv fra far som også har allergi og eksem. Jenta på 11 år sliter med lekk tarm i tillegg - ofte hun ikke klarer å holde på avføring. Er det en sammenheng? Begge har vært på voksentoppen og behandlingsreiser. tradisjonell eksembehandling.

Les svaret fra eksperten her:

Hei Marianne! Slik jeg ser det er alt som tyder på at du har rett mht sammenhengen at det er LGS som ligger til grunn de alle plagene du nevner!

Anbefaler deg å finne en LGS terapeut som kan hjelpe deg videre - du finner disse på Lekk-Tarm-Foreningen.no. Lykke til ! Harald Mortensen

– At svaret skulle være tarmrealatert, det hadde jeg ikke trodd.

Ann Lisbeth Homleid har hatt eksem så lenge hun kan huske.

– Det har vært av og på som ungdom og voksen, men etter at jeg fikk mitt andre barn, da kom eksemet tilbake for fullt, forteller hun til God morgen Norge.

Møt Ann Lisbeth Homleid og ekspert og naturterapeut fra NMA-klinikken, Harald Mortensen var i God morgen Norge i dag, nettprat pågår nå! Skriv inn svar til Homleid og Mortensen!

Ann Lisbeth jobber i en Sunkost-butikk.

– Det er ikke få ganger kundene mine har kommentert min eksem, spesielt ved utbrudd, men også fordi de nå ser bedring.

En av kundene hennes anbefalte sterkt NMA-klinikken i Drammen og naturterapeut Harald Mortensen.

Jobber med å finne årsak

Ved NMA-klinikken jobber de med årsaksbehandling.

– Det vil si at vi alltid prøver å finne ut hva som er årsaken til pasientens problem først, for så å behandle årsaken, forteller Harald Mortensen.

Harald Mortensen er naturterapeut og leder av NMA-klinikken.

– I Ann Lisbeths tilfelle, ble hun behandlet for mage-tarmproblemer, som lå til grunn for hennes eksem og andre symptomer hun hadde. Hun ble testet for matintolerans og fikk beskjed om hvilke endringer hun burde gjøre i forhold til kostholdet sitt, forteller Mortensen.

Harald Mortensen er leder ved NMA-klinikken.

Lekk tarm syndromet

– Mange kan ha dette problemet uten å vite om det, sier Harald Mortensen. Oppblåsthet og vondt i magen er en vanlig ting å ha, men det kan faktisk skyldes at tarmen ikke er helt i orden.

For å finne ut om du kan være en av de med dette problemet, bør det tas urinprøve og blodprøver.

– I urinen kan man finne igjen proteiner som normalt ikke skal være der. Gjennom blodprøver, som sendes til USA, kan man se hvilke matvarer pasienten har problemer med å bryte ned, sier Mortensen.

Les mer om lekk tarm-syndrom her!

.

Ble raskt bedre

Ann Lisbeth Homleid som hadde store problemer med eksem over store deler av kroppen, responderte meget raskt på behandlingsopplegget. Etter 3 måneder var de fleste synlige spor etter eksemet borte.

– Vi fokuserer på årsaksbehandlinger i forhold til sykdommer, og da spesielt tarmproblemer som årsak til mange kroniske sykdommer, sier leder ved NMA-klinikken, Harald Mortensen.

– Vi opplever at det store flertallet av pasienter ved klinikken sliter med nettopp dette, sier han.