Arne Johannsessen og Jonny Nauste (Foto: TV 2)
Arne Johannsessen og Jonny Nauste (Foto: TV 2)

Full krangel mellom fagforeningsledere i politiet

Lederne i de to største fagforeningene i politiet krangler om sammenslåing av politidistrikter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politidirektoratet foreslår å redusere antall politidistrikter gjennom sammenslåing. Dette provoserer lederen i Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen.

– Publikum etterspør mer nærpoliti. Et synlig politi. Og da tror jeg ikke grepet er å lage enda større enheter, sier han til TV 2.

Sammenslåing vil være positivt

Lederen i Norsk Politilederlag, Jonny Nauste, er dypt uenig og omfavner forslaget. Han tror færre og større politidistrikter vil gi mer av det Johannessen tror publikum er opptatt av. Mer nærpoliti og et synlig politi.

– Hvis en hadde slått sammen Nordmøre, Romsdal og Sunnmøre politidistrikt så antar jeg at man kunne frigjøre 20 til 30 årsverk til politiarbeid, sier Nauste til tv2nyhetene.no.

– Politimestre løser ikke politioppgaver

Johannessen frykter sentralisering, mens hans kollega i Politilederlaget er mer redd for at politiet skal bli overadministrert. Han mener at politimestre og administrasjonen i politidistriktene ikke gjør mye vanlig politiarbeid.

– Politiadministrative enheter løser ikke politioppgaver. Vi ønsker å ha flere ut til lensmannskontorer og til politistasjoner der publikum er, sier Nauste.