trailerkaos (Foto: TV 2)
trailerkaos (Foto: TV 2)

Politimester vil stanse livsfarlige vogntog på grensa

Politimesteren i Troms vil stanse utenlandske vogntog som ikke er skodd for norske vinterveger på grensestasjonene.

Alle utenlandske vogntog må tollklareres før de slipper inn i Norge. Det er nettopp på grensestasjonene politimesteren Truls Fyhn i Troms vil stanse dem som ikke er skodd for norske vinterveier.

Kilde til bekymring

– Det er en alvorlig kilde til bekymring at det kjører slike svære tunge kjøretøy rundt og som fort kommer ut av kontroll, sier Fyhn til TV 2 Nyhetene.

Den siste uken har en lang rekke utenlandske vogntog vært involvert i møteulykker, utforkjøringer eller på annen måte skapt trafikkkaos på norske veier.

Potensiell risiko

– Man ser hvor farlig dette er, og hvilken potensiell risiko som er knyttet til disse, sier Fyhn, som mener de er livsfarlige.

Tollvesenet har de nødvendige fullmakter til å gjennomføre dekk og kjettingkontroll på grensestasjonene, og vogntog som i kontroll ikke har kjettinger vil bli stanset.

– Da blir de nektet å kjøre videre. De blir stående der til de har skaffet til veges minst syv kjettinger, forteller regiondirektør Atle Joakimsen i Tollvesenet til tv2nyhetene.no.

Slitte sommerdekk

Men utenlandske sjåfører liker åpenbart ikke å kjøre med kjettinger, og  tar dem av så raskt de mener det e forsvarlig å kjøre uten. Da oppstår det problemer.

På glatte norske vinterveier tar de seg fram, ofte bare skodd med sommerdekk.

– Noen vil si nesten blanke sommerdekk. Det er helt vanvittig, sier Fyhn.