bruskorker_finn (Foto: Privat)
bruskorker_finn (Foto: Privat)

Kristin samlet 2200 bruskorker – nå har hun solgt dem

Kristin ble kvitt samlingen. Har dine gamle ting verdi?

Kristin Lein Olsen (30) begynte å starte på bruskorker for mange år siden. Nå har hun 2200 stykker, og samlingen ble lagt ut på Finn.no for noen uker siden. TV 2 hjelper deg ringte henne og ba henne gi beskjed hvis hun fant en kjøper.

– Jeg har samlet lenge, og ble egentlig lurt til å samle på bruskorker. Søsteren min sa jeg kunne vinne tur til Disney World hvis jeg samlet 1.000 bruskorker, sa Kristin til TV 2 hjelper deg da vi snakket med henne første gang.

– De har blitt klenodier, så jeg har ikke klart å kaste dem. Men nå er jeg 30 år, og korkene samler bare støv.

17. mai har vært spesielt innbringende for den tidligere korksamleren, hvert år har hun fått inn store kvantum fra skolen.

Les også: Tapte 9.000 kroner på Finn.no

Nå ler Kristin sist

Kristin var usikker på verdien av korkene.

– Jeg vet ingenting om verdien. Jeg har satt prisen på 500 kroner, så får vi se om noen interessert, sa Kristin for noen uker siden.

Nå har hun solgt korkene til en mann. Hun fikk 500 kroner, men regner med at 150 går til porto hvis salget går i boks.

– Jeg hadde ikke forventet noe mer, sier Kristin til TV 2 hjelper deg.

Hva sier søsteren din nå?

– Hun bare flirer.

T-skjorte til 25.000 kroner

I kategorien «samleobjekter» på Finn.no kan man finne alt mulig. Folk prøver både å selge frimerkesamlingen, sine gamle leker, utstoppede dyr og mors gamle porselen.

Øverst i prissjiktet finner vi en myntsamling, våpen og en jernmeteoritt fra Nord-Sverige som veier 50 kilo og koster 50.000 kroner.

71 stykker selger frimerker, men det er ikke bare frimerker som er godt representert, det er tydelig at folk vil bli kvitt OL-effekter, spesielt dem fra 1994.

– Folk legger ut alt fra bruskorker, til store samlinger med bøker. Her om dagen var det en som la ut en stor samling Lillehammer-effekter, sier Lene Kallum, PR-ansvarlig på Finn.no.

En selger prøver å bli kvitt samlingen med Britney Spears-effekter. En annen selger en jukebox fra «cirka 1959», og den kan bli din hvis du har 39.000 kroner til overs.

Mange av samleobjektene på Finn.no er direkte spesielle. Hvis du har 25.000 kroner kan du kjøpe «den ekte T-skjorta brukt i Filmen Terminator 2 av Edward Furlong som John Connor». Det er også mulig å få tak i årene Frank Hansen vant OL-gull med i 1976, hvis du har 9.000 kroner å bruke på slikt.

finn_donald_3500 (Foto: Faksimile Finn.no)
finn_donald_3500 (Foto: Faksimile Finn.no)
Skrotnissen

Arvid Rusten driver Skrotnisse Antik og Brukt på Stranda på Sunnmøre og Skrotnissen.no. Han kan fortelle at han har 75.000 varer på lager.

– Vi har ting fra 1870 til 1980, ting fra hele spekteret, sier Rusten til TV 2 hjelper deg.

Han synes det er vanskelig å si hvilke ting folk er interessert i og ikke. På Skrotnissen.no har de det aller meste, gamle aviser, mynter, brev, musikk, klær og bondeantikviteter.

– Det er noen er interessert i, er ikke andre interessert i. Det kommer an på øyet som ser.

– Alt skrot som ligger på loftet er verdt noe for noen. Cluet er å finne den personen som er interessert. Alt er i grunnen verdt noe. Før eller senere finner du noen som er interessert, men det kan hende du må vente fem år før du finner riktig kjøper, sier Rusten.

Vi forteller Rusten om Kristin som solgte bruskorksamlingen sin.

– Hun som solgte bruskorkene må selv vurdere om prisen er riktig. For noen kan prisen være svindyr, for en annen svinbillig. Man må rett og slett finne riktig kjøper, sier Rusten.

Les også: Her slår tyvene til. To dager senere lå de rådyre skiene til salgs på Finn.no.

Les også: Her pågripes Finn.no-svindleren

Les også: Strengere sikkerhetstiltak har gjort det vanskeligere for Finn.no-svindlere.

Snøfreser mest populær

På listen over mest søkte objekter på Finn er det én ting som regjerer. Over 160.000 har søkt etter snøfreser, men hvis man søker etter snøfreser på Finn er det bare 433 treff. iPhone ligger på tredjeplass med over 86.000 søk.

– I år som i fjor ser vi at folk går bananas i jakten på snøfresere. Allerede i august lå snøfreser på 25. plass over de mest brukte søkeordene på FINN torget (fritekst), med 84.212 sidevisninger, sier Lene Kallum i Finn.no.

– Kanskje folk har opplevd at det er utsolgt hos forhandlere. I tillegg kan det jo være relativt dyrt å kjøpe helt ny snøfreser, slik at det er penger å spare på å kjøpe brukt. I vårt langstrakte land kan det jo også bli ganske så mye snø i løpet av vinteren. Det er både tidkrevende og potensielt utfordrende i forhold til helsa å måke masse snø. Noen synes nok det er greit å helgardere seg og sørge for å få snøfreseren i hus før det skjer. Videre er finanskrisen over, folk er tryggere på sin egen økonomi og kan i større grad prioritere å investere i produkter som dette, sier Kallum.

Det er ikke bare snøfreseren som indikerer at vinteren er her, over 45.000 har søkt på Bergans og Canada Goose.

På listen over mest søker er det mange møbler og interiørvarer, men også Lego, hagle og lekegrind ligger på nesten 20.000 søk.

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter