Facefucked
Facefucked

Kjendiser blir misbrukt på Facebook

Nå oppfordrer Datatilsynet kjendisene til å anmelde forholdene.

En lang rekke norske kjendiser opplever nå å finne falske profiler av seg selv på nettsamfunnet Facebook.

Nå oppfordrer Datatilsynet kjendisene til å anmelde forholdene.

Misbruk

– Det som er alvorlig med det, er jo at en slik falsk identitet kan opparbeide seg såpass mye tillit at folk virkelig tror at dette er den virkelige personen. Man vet jo aldri hva de kan misbruke det til senere, sier fotballspilleren Thomas Myhre til «God kveld Norge».

Han er en av mange kjendisersom har blitt utsatt for identitetstyveri på Facebook.

Fryktelig skremmende

– Når folk begynner å gå inn på det private og gjengir at jeg sitter sammen med sønnen min hjemme, opparbeider det seg jo en troverdighet slik at folk rundt tror at det er meg. Da stjeler de jo din identitet og kan virkelig misbruke det i ettertid også. Det er fryktelig skremmende, sier Myhre til «God kveld Norge».

Lang rekke kjendiser

Andre kjendiser som Kjell inge Røkke , Harald Eia , Harald Rønneberg , Pia Haraldsen , Sandra Lyng Haugen , Tone Damli Aaberge , Otto Jespersen , Kronprins Haakon og Aylar Lie har også blitt utsatt for det samme.

– Jeg har blitt misbrukt på Facebook, MySpace, Nettby og nesten alt som er av nettsamfunn, forteller Aylar Lie .

Kongefamilien også utsatt

– Det Kongelige Hoff er kjent med at det er opprettet sider på Facebook som ikke er autoriserte. Verken kongen eller dronningen er på Facebook, mens kronprinsparet har sin egen side. Dette håper vi at er såpass kjent at folk forstår at de sidene TV 2 viser til er ikke tilhører Kongehusets medlemmer. Så langt har man ikke vurdert anmeldelse av de uautoriserte sidene på Facebook, skriver informasjonssjef ved Det kongelige hoff, Marianne Hagen i en epost til «God kveld Norge».

Kontakt politiet

– Selvfølgelig kan man politianmelde dette og ved grove tilfeller ås bør man absolutt gjøre det, sier Ole Morten Knudsen som er prosjektleder for nettstedet slettmeg.no, som er Datatilsynets tiltak for bekjempelse av idientitetstyveri på nett.