jaktjakt
jaktjakt

Derfor ble det bråk og krangel på «Jakten»-gården

Les hele historien om dramaet på gården til André Olsen.

Det er ikke enkelt å være verken bonde eller frier i «Jakten på kjærligheten».

Den siste uka har vært svært dramatisk, men hele dramaet har utspilt seg utenfor TV-skjermen i det populære programmet.

I selve programet har nemlig frierflukten fra gården til André Olsen virket uproblematisk, men som «God kveld Norge» har kunnet fortelle har det i virkeligheten ikke vært så rosenrødt som det TV 2 har ønsket å fremstille det som.

Forbannet på bonden og TV 2

Andrés frier Silja Bjørnsen valgte å trekke seg fra TV 2-programmet, og har i ettertid rast mot både bonden og TV 2.

– Jeg ville hjem umiddelbart da vi kom på gården. Men jeg måtte være der fordi det skulle lages TV, sa hun til «God kveld Norge».

artikkelen fortsetter under bildet

Silja Bjørnson (Foto: Odd-Steinar Tøllefsen / TV 2)
Silja Bjørnson (Foto: Odd-Steinar Tøllefsen / TV 2)

– Føler meg skikkelig tråkket på

Silja fortalte at det det var André som overtalte henne til å bli igjen på gården. Hun var skuffet over at hun ikke fikk muligheten til å fortelle bonden at hun ikke var interessert i noe forhold med ham på den måten hun ville.

– Der hadde jeg gått på akkord med meg selv og vært der mot min vilje i tre dager, og så overrumpler de meg. Jeg føler meg skikkelig tråkket på av TV 2, sa hun.

Bitter situasjon

Dette var noe av Andrés svar:

– Jeg visste hvilke to jeg skulle sitte igjen med, og det hadde blitt de samme to om Silja og Lene ikke hadde trukket seg.

Silja, som trakk seg ei uke etter at Andrés frier Lene Berger forlot programmet, sa også at hun opplevde situasjonen som litt bitter.

– Jeg synes det er smålig av André. Han kunne avsluttet det på en ordentlig og grei måte. Jeg opplever det som litt bittert, sa hun.

Best at de selv trekker seg

Selv sier André at han aldri kunne ha meldt seg på «Jakten på kjærligheten» igjen.

– Det å ha fire damer på gården, det skjer ikke igjen, for å si det sånn. Det er jeg ferdig med. Det har jeg prøvd, sier han i videoen du kan se øverst.

Les også: «Jakten»-Anneli: – TV 2 fremstilte frierflukten feil

Brøt kontakten

Etter krangelen ble Silja fjernet fra bondens venneliste på Facebook.

Les mer: Jakten-André slettet frieren fra Facebook etter krangelen

– Jeg har ikke noe kontakt med André i dag, og han slettet meg fra Facebook i går, fortalte hun.

André bekreftet at Silja ikke lengre er venn av ham på Facebook, men sier det ikke har noe med disputten mellom de to å gjøre.

– Det har ikke noe med det å gjøre. Og det er ikke bare henne. Jeg har ryddet opp litt i vennelista. De jeg har på Facebook er de jeg har kontakt med, og kan stole på. Jeg er ikke sånn Facebook-hai, forklarte han.

Silja får støtte av frier

Silja fikk støtte fra frier Anneli Waleniussen.

Les mer: – TV 2 fremstilte frierflukten feil

– Det har skjedd veldig mye, men jeg kan bekrefte at jeg vet at Silja ville trekke seg samme dag som hun kom på gården. Det er riktig det hun sier. Det ble sagt at det aller beste ville være at hun fikk fortalt historien sin, og at de trengte litt tid for å få filmet det, sa hun om spillet i kulissene da Silja ville pakke sammen og dra.

Anneli understreket at hun ikke ønsker å ta del i skittkasting mellom André og Silja, men...:

– Dersom Silja hadde hatt lyst å være der, hadde hun kanskje ikke brukt så mye tid i mobiltelefonen.

Anneli syntes det var synd at Silja og André tok oppgjøret gjennom media.

– Det er alltid to sider av en sak. Men det er riktig det Silja sier. Jeg har ikke noe vondt å si om verken Andre eller Silja, så det var synd at det ble som det ble, sier Anneli.

Anneli Waleniussen (Foto: Odd-Steinar Tøllefsen / TV 2)
Anneli Waleniussen (Foto: Odd-Steinar Tøllefsen / TV 2)

– Press fra alle kanter

Det er ikke bare TV-bøndene og -frierne som merker presset på kroppen. Først trakk bonden Ingrid Aasberg seg fordi hun fant kjærligheten utenfor TV-kameraene. Deretter dro Åge Andres frier Helen Røymås.

Deretter var det Lene og Silja som stakk.

Psykolog John Petter Fagerhaug er ikke overrasket over at så mange forlater TV-programmet.

– Jeg er ikke overrasket over at det er mange som trekker seg fra et sånt system. Det er kjempetøft! I dette tilfellet må du også utlevere følelser, og jeg tror at en del mennesker har problemer med det i utgangspunktet. Derfor er det press fra alle kanter, og du møter deg selv litt, og alle disse prosessene er ukjente å se så tydelig. Derfor blir det en veldig vanskelig rolle, og det blir som å hoppe uten fallskjerm, for du vet ikke hva du går til.