Even Hovland, Sogndal (Foto: sogndalfotball.no/)
Even Hovland, Sogndal (Foto: sogndalfotball.no/)
Trond Fylling, Sogndal leder (Foto: Tor Yttri)
Trond Fylling, Sogndal leder (Foto: Tor Yttri)

Sogndal-juvel kan bli første Solskjær-signering

Klubbene skal diskutere en mulig overgang for Even Hovland i løpet av cupfinalehelgen.

Molde har forsøkt å signere Even Hovland fra Sogndal i alle de tre siste overgangsvinduene.

At Ole Gunnar Solskjær nå skal trene klubben gjør sitt til at Hovland blir enda mer attraktiv. Stopperen passer perfekt til beskrivelsen av spillertyper Solskjær liker å jobbe med.

– Skal prate med Molde
Midtstopperen er relativt ung og fast på U-21 landslaget. Han har også tidligere trent med reservelaget til Manchester United. Mye tyder på at Molde forbereder et nytt bud på Adeccoligaens beste midtstopper.

– Jeg gjør regning med å prate med Tarje Nordstrand Jacobsen i Molde om dette til helgen. Da treffes vi i forbindelse med cupfinalene, sier sportslig leder i Sogndal, Trond Fylling.

Sogndal-lederen forteller at de har en stående avtale med Molde.

– Da det ikke ble overgang i sommervinduet ble vi enige om å prates igjen etter sesongslutt. Derfor er dette et naturlig tidspunkt, sier Fylling. Han innrømmer også at klubben har forståelse for at Hovland ønsker å komme et steg videre.

– Vi skjønner at Hovland ønsker å ta et nytt steg. Det tar vi med oss i eventuelle samtaler med Molde, sier Sogndals sportslige leder.

– Molde er attraktivt
Spilleren mener Molde er en mer spennende utfordring nå enn tilfellet var i sommer.

– Jeg vet om interessen, og det sier seg selv at Molde virker veldig attraktivt med Solskjær i trenerstolen. Klubben virker til å satse hardt fremover, sier Hovland.

Midtstopperen har likevel følelser for klubben han kom til i 2006.

– Det har vært utrolig kjekt å få være med på opprykk til Tippeligaen med Sogndal. Jeg lar klubbene eventuelt komme til enighet før jeg foretar noe som helst. Hvis tilbudet skulle dukke opp vil jeg selvsagt vurdere det nøye, sier Hovland.

På spørsmål om hvordan Sogndal-trener Harald Aabrekk liker tanken på å miste en av sine beste spillere, svarer Fylling følgende i en munter tone.

– Du kan jo bare se for deg den samtalen.