PÅ OVERDOSETOPPEN: Mer enn 2000 mennesker har mistet livet som følge av overdose de siste ti årene. Nå er det på tide at regjeringen prøver å redde liv, mener Venstre leder Trine Skei Grande.  (Foto: Montasje)
PÅ OVERDOSETOPPEN: Mer enn 2000 mennesker har mistet livet som følge av overdose de siste ti årene. Nå er det på tide at regjeringen prøver å redde liv, mener Venstre leder Trine Skei Grande. (Foto: Montasje)

– Folk dør på gata mens politikerne diskuterer

Venstreleder Trine Skei Grande ber regjeringen komme på banen for å redde folk fra narkotikadøden.

Ferske tall viser at Norge ligger helt i Europatoppen i antall overdosedødsfall.

Flere tusen i kø

Mer enn 2000 mennesker har mistet livet som følge av overdose de siste ti årene. Nå er det på tide at regjeringen prøver å redde liv, mener Venstre-leder Trine Skei Grande.

– Regjeringen har satt ned et utvalg og da skjer det som ofest ingen ting, sier Skei Grande til tv2nyhetene.no.

Flere tusen står i kø for å få behandling for narkotikaproblemer. Men selv om regjeringen øker bevilgningene i neste års statsbudsjett, lar de ifølge Venstre-lederen være å satse på akuttiltak som kunne reddet mange liv.

– Dør mens politikerne diskuterer

– Det skal ikke så mye til for at vi går ned fra topplasseringen, da snakker vi at vi sikkert kunne sikret mange hundre liv, sier hun.

– Hva tror du er årsaken til at det ikke skjer mer?

– Jeg tror det er stor uenighet om hva slags tiltak de skal sette inn og mens de diskuterer, dør folk på gata, sier Skei Grande til tv2nyhetene.no.