Cupaskeladden Follo (Foto: TV 2)
Cupaskeladden Follo (Foto: TV 2)

Follo anker ikke - kan bli lagt ned

Nå kjemper cupfinalisten for å overleve som klubb.

Onsdag gikk fristen for å klage på lisensavgjørelsen ut. Men for Follo var det langt fra aktuelt å klage, og klubben kommer ikke til anke lisensvedtaket til Norges Fotballforbund (NFF), melder Østlandets Blad.

Dermed blir klubben flyttet ned til 2. divisjon.

Det til tross for at fansen fikk nytt håp av et arbeidsutvalg nedsatt av styret. Det har jobbet nær sagt døgnet rundt siden forrige uke for å berge klubben.

Konklusjonen er nådeløs. Underveis i arbeidet ble det klart at økonomien er langt verre enn antatt.

- Hvis vi hadde klaget på lisensvedtaket, ville vi ikke fått lisens uansett. Den økonomiske situasjonen i klubben er langt dårligere enn først antatt, sier klubbens pressekontakt, Henning Sverdrup.

Utvalget jobber i stedet med et nytt mål for øye: Redde klubben. Med seier i NM-finalen søndag, vil Follo som cupmester ha god mulighet til å knytte til seg investorer.

Likevel beholder utvalget en nøktern holdning. Klubbens elendige økonomi stammer fra 2008, og utvalget slår fast at klubben må foreta store endringer dersom den skal kunne fortsette.

Det var forrige torsdag at meldingen om at Follo ikke hadde søkt om lisens for spill i Adeccoligaen 2011. Klubben fikk da frist på seg til onsdag 10. november med å klage på vedtaket.

PS! Hvis Follo skulle stikke av med seieren i cupfinalen, vil Strømsgodset uansett spille Europaliga-kvalifisering siden Follo ikke har lisens. (©TV 2 Sporten/NTB)